Administratie

Colterm reia furnizarea căldurii la consumatori

Societatea de termoficare a Timișoarei anunță că începând de miercuri, 1 noiembrie, reia furnizarea încălzirii în regim continuu, în întregul oraș, la parametri corelați cu temperaturile exterioare diurne și nocturne. În funcție de prognoza meteo, se vor ajusta parametri de furnizare a căldurii, a mai anunțat societatea Colterm.

Miercuri, echipele Colterm mai intervin pentru eliminarea unei avarii care afectează o parte din zona centrală a orașului, până la Pădurea Verde. De asemenea, în zona Soarelui, la punctul termic 94, se află în curs de finalizare lucrări la rețeaua de apă caldă.

Anul acesta au fost efectuate lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare pentru apa caldă pe o lungime de 1.230 metri, mai există un tronson de 160 de metri.

La ora actuală, pregătirile pentru sezonul de încălzire 2023/2024 sunt finalizate, atât din perspectiva funcționării instalațiilor de la CET-uri, cât și din cea a aprovizionării cu combustibilul necesar producerii energiei termice. Toate cele trei cazane de la CET Sud sunt funcționale, iar de luni, 6 noiembrie, pornește și un cazan pe cărbune.

La sfârșitul lunii octombrie, stocurile de combustibil necesare producerii energiei termice includeau: Cărbune – 95.600 de tone (față de 52.004 de tone în perioada similară a anului trecut). Aprovizionarea cu cărbune este constantă, astfel încât să avem asigurat necesarul pentru tot sezonul rece;  Gaz înmagazinat: 129.671,5 MWh (față de 38.585 MWh, la sfârșitul lui octombrie 2022).

Colterma a mai transmis că a conectat în rețea în acest an, două noi importante obiective: maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu (clădire nou-construită și dotată cu modul termic) și rebranșarea la rețeaua de termoficare în sistem centralizat a unui imobil cu destinația afterschool.

Începând cu data de 14 noiembrie 2023, casieria din Iulius Mall își încetează activitate. Pentru operațiuni cu numerar, rămâne dispobibilă exclusiv casieria de la sediul nostru central, din str. Episcop J. Lonovici, nr. 4. Din 14 noiembrie casieria va funcționa după următorul orar: luni – vineri 08.00 – 12.00 și 12.30 – 20.00; sâmbătă: 08.00 – 12.00; duminica: închis

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

O oră ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

5 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

21 de ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

21 de ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

21 de ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

22 de ore ago