În colecția Muzeului Național al Banatului se află una dintre cele mai rare biblii din întreaga lume. Biblia lui Luther, apărută în 1534, are doar aproximativ 30 de exemplare în întreaga lume, la ora actuală, iar una dintre copii se află la instituția timișoreană. Un an de zile a durat restaurarea acestui volum unic.
Biblia lui Luther, o capodoperă tipografică și lingvistică e apărută în anul 1534 în tipografia lui Hans Lufft, la Wittenberg. O ediție în 1830 de pagini, din care 117 ilustrate cu text. Cu doar aproximativ 30 de exemplare cunoscute în lume, această Biblie este o adevărată raritate, marcând un moment crucial în istoria limbii și culturii germane.
Biblia, datată 1572, nu e doar o carte, e o emblemă a istoriei: cu dimensiuni de 40 cm lungime și 20 cm lățime, aceasta a contribuit la modelarea cursului istoriei și ne reamintește că fiecare cuvânt are puterea de a ilumina și de a inspira.
Procesul de restaurare, susținut de echipa Laboratorului Zonal de Restaurare, a fost o adevărată aventură, ce a necesitat un an de muncă minuțioasă și atenție deosebită.
Fiecare pagină restaurată ne amintește de cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: în fiecare pagină a Bibliei există un mare folos, un mesaj profund care așteaptă să fie descoperit.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…