Timp liber

Punct final în proiectul ”LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol”. Bucuria poveștilor a ajuns la 600 de copii din Timișoara

Între 16 și 21 octombrie, Timișoara a fost, cu adevărat, o scenă pentru poveștile care au făcut spectacol. Proiectul „LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol”, inițiat de Asociația De Basm și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a ajuns în premieră în capitala Banatului, unde a găsit copii curioși, profesori și bibliotecari dedicați, precum și profesioniști din zona teatrului pentru cei mici, dornici să afle lucruri noi și să-și dezvolte portofoliul creativ.

Asociația De Basm le-a adus la Timișoara pe scriitoarele Adina Rosetti, Andreea Iatagan, Victoria Pătrașcu, Luminița Corneanu, Sînziana Popescu și Iulia Iordan, din România, și pe Garajszki Margit, din Ungaria, una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărți pentru copii din țara vecină. A fost un adevărat maraton de întâlniri cu publicul în școli și librării, precum și de discuții alături de colegi de breaslă.

Lecturile publice au avut loc în librăriile Cărturești și La Două Bufnițe, unde copiii au savurat aventurile personajelor lor preferate: libelule zănatice, Cameleonul Cami, Mașinuța Curcubeu, Domnul Ciocolată, norișorul Efemer, balauri care-și rătăcesc tableta, zmei și spiriduși. Întâlnirile scriitoarelor cu elevii s-au desfășurat la Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”, Liceul „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Béla Bartók” din Timișoara și în școlile generale din localitățile Bucovăț, Carani și Sânandrei, cu sprijinul United Way Romania.

Proiectul „LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol” al Asociației De Basm a adus bucurie pe fețele a peste 600 sute de copii din Timișoara;

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” au avut loc trei zile de lecturi performative. Actorii Diana Boboc, Lucian Matei, Mădălina Ghițescu-Petre, Raul Bastean, Corina Dohanici, Robert Copot, Cuța Gornic, Octavia Petrișor, Raluca Grumăzescu și Cristian Brătoiu au citit din „Efemer”, de Iulia Iordan, „Trumpison, hoțul zăpezii”, de Sînziana Popescu, „Aventurile unui drum de țară”, de Victoria Pătrașcu, „Miko, vulpița friguroasă”, de Andreea Iatagan, „Cameleonul Cami pleacă în Tibet”, de Luminița Corneanu și „Bartok și prințul cioplit din lemn”, de Garajszki Margit.

În 16 noiembrie, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, trupa MiniReactor va juca spectacolul „Bucătăria familiei Balaur”, după povești de Adina Rosetti, care revine, așadar, la Timișoara, pentru o nouă întâlnire cu publicul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Colaborare între cicliştii timişoreni de la “Timisiensis Bikers” şi omologii lor sârbi de la Asociația ”Drug na drumu”/Foto

Ciclişti din Serbia, reuniţi în Asociația ”Drug na drumu”  au pedalat, sâmbătă, pe pista de…

36 de minute ago

Leii din Banat, al treilea meci consecutiv acasă

SCM winsed.swiss Timișoara întâlnește CSM CSU Constanța, în etapa a doua a Ligii Naționale. Partida…

O oră ago

Incendiu puternic la un depozit de mobilă. Au ars mai multe mașini, dar nu au fost victime

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică ISU Timiș a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Fundația Art Encounters la Noaptea Albă A Galeriilor

Fundația Art Encounters va participa la Noaptea Albă a Galeriilor din acest an, cu expoziția Julije…

2 ore ago

Liga 3. Șagul învinge liderul Pecica, Peciu ratează victoria, dar urcă pe primul loc

Și etapa a 5-a din cea mai vestică serie a Ligii a III-a a fost…

2 ore ago

Spectacolul trebuie să continue

Un meci de gală între echipele de „bătrâni” ale Politehnicii și Rapidului au punctat sfârșitul…

3 ore ago