Politica

Buget 2024. Senatorul Raoul Trifan vrea să taie bani de la Administraţia Prezidenţială pentru finanţarea Sălii Polivalente din Timişoara

Senatorul Raoul Trifan a depus un amendament la Legea bugetului privind alocarea a 681 de milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Timişoara. Prin alte trei amendamente, Trifan a indicat şi sursele de finanţare: diminuarea banilor pentru Administraţia Prezidenţială şi Ministerul Familiei.

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, revine cu amendamente la proiectul Legii bugetului de stat, propunând alocarea sumei de 681.075.195 de lei (inclusiv TVA) pentru construirea unei săli polivalente de 16.000 de locuri în Timișoara. El a iniţiat acelaşi demers şi anul trecut, atunci când a făcut un amendament similar şi pentru stadion. De această dată nu a mai solicitat bani pentru stadion, după ce deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis (preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor) s-a obligat să rezolve problema.

Anul trecut ambele amendamente nu au trecut de votul parlamentarilor PSD şi PNL. Dintre aleşii de Timiş prezenţi atunci în sală, totuşi Simonis şi Eugen Dogariu (PSD) au votat pentru, în timp ce Ben Oni Ardelean (plecat din PNL) s-a abţinut.

“Timișoara a contribuit în anul 2023 într-un mod semnificativ atât la bugetul național, cât și la imaginea națională, prin intermediul titlului de Capitală Culturală Europeană. Pentru a continua, este nevoie imperativă de construirea unei săli polivalente, pentru a fi în continuare un pol touristic recunoscut la nivel național și internațional”, a motivat Trifan amendamentul.

El a indicat şi sursele de finanţare prin alte trei amenamente, două referindu-se la Administraţia Prezidenţială, al treilea la Ministerul Familiei. Mia exact este vorba de diminuarea sumei prevăzută pentru mașini, echipamente și mijloace în transport, respectiv banii prevăzuţi pentru construcţii la Administraţia Prezidenţială. De asemenea sete vorba de diminuarea fondurilor prevăzute pentru “maşini, echipamente si mijloace de transport” la Ministerul Familiei.

Amendamentele lui Trifan sunt discutate astăzi în comisiile de specialitate, urmând să fie votate în plenul reunit al Parlamentului.

 

 

 

 

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

37 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

3 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

4 ore ago