Consiliul Judeţean Timiş

Consilierii județeni au făcut ordine de final de an în bugetul Timișului. Unii bani intră în pușculiță, alții se mută între capitole

Peste 20 de milioane de lei își vor schimba ”direcția” în bugetul județului Timiș, a decis plenul Consiliului Județean Timiș, marți. Cumva, decizia a fost luată de nevoie, CJT trebuie să plătească mai multe facturi cu valori mari, are bani dar nu îi poate folosi.

Vestea bună a venit atunci când cei de la Finanțe au anunțat CJT că au fost suplimentate sumele alocate județului din impozitul pe venit, plus au venit bani de la fondul de rezervă al guvernului, pentru sistemul de protecție al copilului. 

Așadar, în urma deciziei luate, se vor diminua cheltuielile pentru Direcția Copilului, dar se vor aloca bani în plus pentru plata sumelor de final de an la Maternitatea ridicată cu bani europeni sau lărgirea la patru benzi a DJ 691. Mai sunt bani și pentru Muzeul Banatului sau teatrul Merlin.

Prin aceste creșteri de sume și, prin diminuarea cheltuielilor pe bunuri servicii de la Direcția Copilului, am reușit să direcționăm suma de 26.691.000 lei. Cele două mari proiecte construcția noi maternități și drumul județean de 691 se apropie de final și sosesc la plată situații de lucrări cu valori foarte mari. Avem la Muzeul Banatului o suplimentare de 1.000.000 lei, la Teatrul Merlin a fost necesar să suplimentăm cheltuielile de personal cu suma de 112.000 lei”, a anunțat Marcel Marcu, director executiv în ședința de plen a Consiliului Județean Timiș.

Răspunsul unuia dintre consilieri a fost că, de fapt, se ia de la săraci și se dă la bogați, probabil într-o ironie. De fapt, bani sunt, a mai spus Marcu, dar noua legislație nu permite folosirea lor după necesități, iar atunci se apelează la astfel de soluții.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

28 de minute ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

O oră ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

3 ore ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

6 ore ago

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

8 ore ago