Economic

De ce ai nevoie pentru a-ți face de la zero o ținută pentru sezonul rece?

Sperăm că te-ai bucurat de vara prelungită, pentru că dacă te uiți atât în calendar, cât și afară, vezi că iarna și-a intrat în drepturi. Mai întâi au început ploile, dar atunci, parcă tot mai sperai să nu vină frigul ăla care îți intră în oase de cum pleci de acasă și care stă cu tine toată ziua. Bine, asta dacă nu te îmbraci corespunzător. După, încet și sigur, frigul de care vorbeam mai sus a început să își facă simțită prezența.

Probabil că și tu, la fel ca mulți alții, ai început deja să scoți hainele de iarnă de sus din dulap, de sub pat sau de oriunde le-ai depozitat pe parcursul anului. Le sortezi, îți dai seama că pe unele nu mai vrei să le porți, că altele au intrat la spălat și mai rămâi doar cu o parte din malderul de haine. Stai, te uiți la ce ți-a mai rămas și inevitabil te întrebi dacă ai tot ce-ți trebuie pentru iarna asta. Răspunsul? Probabil că nu, așa că ai nevoie de un mic refresh și de câteva ținute noi pentru iarna asta.

Dacă te-ai regăsit și tu mai sus sau ai dat de articolul ăsta în timp ce umpleai coșul de cumpărături online, mai rămâi puțin și citește-l. De ce? Pentru că o să vorbim despre elementele de care ai nevoie pentru a compune o ținută de la zero numai bună pentru iarnă. Așa că, relaxează-te puțin, învelește-te bine cu pătura, pentru că probabil ți-e frig și vezi de ce ai nevoie pentru ținutele tale de iarnă, exceptând desigur geaca. Sau ce poți să păstrezi și să arunci din ce ai acum.

O pereche de cizme de iarnă

Când vine frigul ăla mare, nu vine singur, ci aduce cu el inclusiv zăpada și ploile. Ceea ce înseamnă că alegerea cizmelor de iarnă potrivite devine foarte importantă pentru a te asigura că sunt confortabile, și stilate.

Atunci când alegi cizme de iarnă, este important ca ele să fie funcționale înainte de toate, dar și cu un mic quelque chose. Materialele impermeabile și căptușeala termică sunt caracteristici esențiale pentru a-ți proteja piciorul împotriva frigului și umidității. În plus, mai poți să cauți o pereche cu talpă antiderapantă, care adaugă stabilitate. Cât despre integrarea cizmelor în ținute, acestea pot fi purtate atât cu blugi și pulovere pentru damă, cât și cu fuste sau rochii, asta dacă ai și dresuri destul de groase. Cât despre culorile alese, evită-le pe cele deschise, deoarece se murdăresc foarte repede. Încearcă ceva în culori neutre sau închise, precum negru, verde închis, gri sau maro.

Un pulover sau un hanorac

Probabil că și tu trebuie să pleci de acasă foarte devreme, când e cel mai frig. Doar că, pe timpul zilei îți mai zâmbește și soarele dintre nori și vremea se mai încălzește. Ce faci în situația asta în care dimineața nu mai poți de frig, iar în timpul zilei se face mai cald? Cel mai bine este să te îmbraci în straturi.

Iarna asta poți să-ți pui baza în puloverele de damă, hanorace sau jachete. Ce e așa special la toate astea? Majoritatea, dar în special puloverele de damă sunt confecționate din materiale naturale, care îți lasă atât pielea să respire, cât reușesc să te și încălzească. Așa că, dacă vrei să te îmbraci în straturi, cel mai bine apelezi la un pulover de damă din lână peste care, iei și o geacă de iarnă. Dacă totuși nu ești fană a puloverelor pentru damă, poți să iei un hanorac și să faci o ținută mai lejeră sau o jachetă de damă.

O pereche potrivită de pantaloni

Cât despre pantaloni, aici nu este nimic restrictiv. Și, ca să nu mai dai banii pe niște pantaloni matlasați, poți să te bazezi pe ceea ce ai purtat restul anului și doar să plusezi cu o pereche de dresuri pe sub, atunci când e prea frig afară.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

8 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

13 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

16 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

16 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

16 ore ago