Primăria Timişoara

Peste o mie de amenzi în valoare de trei milioane de lei. Tot mai multe deșeuri abandonate sunt descoperite în Timișoara/FOTO

Anul 2023 a însemnat pentru Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale aplicarea a 1131 de sancțiuni contravenționale, în valoare 2.908.650 lei, a anunțat Primăria Timișoara. Tematicile de control au vizat abandonul deșeurilor, respectarea normelor legale pentru activitatea pe șantiere, colectarea selectivă, terenuri virane, gestionarea deșeurilor, contracte de salubrizare, neîntreținerea curățeniei la locurile de precolectare a deșeurilor.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 36 s-au referit la nerespectarea regimului deșeurilor, iar valoarea amenzilor aplicate este de 785.000 lei. Ultima ”victimă” a fost o societatea producătoare de încălțăminte, cu activitate în Calea Stand Vidrighin, dar care a aruncat pe domeniul public deșeuri pe Splaiul Nicolae Titulescu.

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, continuă să aplice sancțiuni severe pentru nerespectarea regimului deșeurilor. Astfel, o societate comercială care își desfășoară activitatea pe str. Stan Vidrighin a fost identificată ca fiind responsabilă pentru abandonarea deșeurilor pe spl. Nicolae Titulescu. Societatea, având ca obiect de activitate confecționarea de încălțăminte, a fost sancționată cu amendă de 60.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, privind regimul deșeurilor. De asemenea, polițiștii au dispus și măsura prin care contravenientul este obligat să igienizeze locația și să predea deșeurile unui operator autorizat. După control, firma a achitat amenda și a asigurat ridicarea deșeurilor și predarea lor în vederea eliminării.”, a anunțat Primăria Timișoara.

Amenzile pentru aceste contravenții, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, sunt semnificative, iar cei care abandonează deșeuri sau nu respectă normele legale de colectare riscă plata unor sancțiuni de zeci de mii de lei, la care se adaugă și costurile de igienizare a spațiilor unde au fost depozitate ilegal sau neconform.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

2 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

2 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

2 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

3 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

4 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

7 ore ago