Administratie

Pompierii avertizează asupra folosirii mijloacelor pirotehnice în perioada Anului Nou. Care sunt recomandările

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au elaborat o serie de recomandări pentru public, valabile în perioada următoare, mai ales de Anul Nou. Iar principala recomandare este: ”Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!”

Pentru depistarea şi înlăturarea potențialelor cauze de producere a unui incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie inspectorii de prevenire din cadrul ISU au desfășurat activități de informare preventive și control la unități de turism și agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare care se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

De asemenea, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor pirotehnice. nu puține au fost situațiile când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor rănite în urma utilizării mijloacelor pirotehnice”, transmit cei de la ISU.

Pentru ca momentul trecerii în Noul An să nu fie umbrit de evenimente neplăcute, pompierii timișeni recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență: nu utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule; nu permiteţi copiilor să utilizeze asemenea mijloace pirotehnice; nu faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a locuințelor, cabanelor montane sau pe timp de vânt; nu utilizaţi instalaţii de iluminat ornamental cu defecţiuni sau improvizaţii; nu parcaţi autoturismele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: anul nouisu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

50 de minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

O oră ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago