Primăria Timişoara

Se caută executant pentru PUZ în zona Fabric. Primăria pune la dispoziție nu mai puțin de 1,6 milioane de lei

Zona Fabric din Timișoara este cea avută acum în vedere de Primăria Timișoara. Administrația locală vrea să facă un nou Plan Urbanistic Zonal, care ar trebui să stabiliească regulile după care se va construi aici. Suma oferită firmei care va câștiga licitația e una … cel puțin generoasă, vorbim de aproape 1,6 milioane de lei, plus TVA.

Instituția a lansat licitația pentru servicii de urbanism necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) „Zona Fabric“ şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent. Acest contract completează proiectul de regenerare urbană pe care Primăria Timișoara îl are în derulare. Trei ani de zile va lucra câștigătorul contractului până va întocmi documentația licitată.Contractul are o valoare estimată de 1.584.175,62 lei (fără TVA) și va fi implementat pe o perioadă de 35 de luni. Contractul va fi atribuit ofertei cu cel mai bun raport calitate-preț. Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2024. 

Strategia noastră este să redăm Fabricului frumusețea de odinioară și să transformăm zona Traian în al doilea centru istoric al orașului nostru. Suntem pregătiți să investim în piețele centrale ale cartierului și în tot ce înseamnă domeniu public – parcuri, locuri de joacă, pavaje, mobilier urban, drumuri. Iar investiția publică va genera investiții private asupra clădirilor, asupra comerțului care se desfășoară aici, asupra cartierului ca întreg. De aceea, vreau să îi aducem alături de efortul administrației pe toți cei care locuiesc, muncesc sau frecventează cartierul Fabric, atât acum, cât și în viitor, pentru elaborarea acestui plan. Acest PUZCP va seta direcția cartierului pentru următoarea jumătate de secol”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Conform primăriei, PUZ Fabric este al doilea plan urbanistic pe care administrația locală îl elaborează, după PUZ Oituz și primul din istoria Timișoarei care vizează o zonă construită protejată în baza legislației actualizate. Zona propusă spre reglementare cuprinde ansambluri arhitecturale protejate de interes local, național și universal, situri istorice și arheologice. Suprafața totală vizată este de circa 93 de hectare și este delimitată astfel: la nord, nord-est și nord-vest de canalul Bega, de Spl. Nistrului, Spl. Protopop Meleție Drăghici și Splaiul Peneș Curcanul; la est, de str. Andrei Șaguna și de str. Baba Dochia; la vest, de Canalul Bega, Spl. Nistrului, Blvd. Corneliu Coposu și Parcul Andrei Mocioni; la sud, de str. Cornelia Sălceanu, str. Gloriei și de str. Ștefan Octavian Iosif.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

39 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

O oră ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago