Zona Fabric din Timișoara este cea avută acum în vedere de Primăria Timișoara. Administrația locală vrea să facă un nou Plan Urbanistic Zonal, care ar trebui să stabiliească regulile după care se va construi aici. Suma oferită firmei care va câștiga licitația e una … cel puțin generoasă, vorbim de aproape 1,6 milioane de lei, plus TVA.
Instituția a lansat licitația pentru servicii de urbanism necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) „Zona Fabric“ şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent. Acest contract completează proiectul de regenerare urbană pe care Primăria Timișoara îl are în derulare. Trei ani de zile va lucra câștigătorul contractului până va întocmi documentația licitată.Contractul are o valoare estimată de 1.584.175,62 lei (fără TVA) și va fi implementat pe o perioadă de 35 de luni. Contractul va fi atribuit ofertei cu cel mai bun raport calitate-preț. Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2024.
„Strategia noastră este să redăm Fabricului frumusețea de odinioară și să transformăm zona Traian în al doilea centru istoric al orașului nostru. Suntem pregătiți să investim în piețele centrale ale cartierului și în tot ce înseamnă domeniu public – parcuri, locuri de joacă, pavaje, mobilier urban, drumuri. Iar investiția publică va genera investiții private asupra clădirilor, asupra comerțului care se desfășoară aici, asupra cartierului ca întreg. De aceea, vreau să îi aducem alături de efortul administrației pe toți cei care locuiesc, muncesc sau frecventează cartierul Fabric, atât acum, cât și în viitor, pentru elaborarea acestui plan. Acest PUZCP va seta direcția cartierului pentru următoarea jumătate de secol”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Conform primăriei, PUZ Fabric este al doilea plan urbanistic pe care administrația locală îl elaborează, după PUZ Oituz și primul din istoria Timișoarei care vizează o zonă construită protejată în baza legislației actualizate. Zona propusă spre reglementare cuprinde ansambluri arhitecturale protejate de interes local, național și universal, situri istorice și arheologice. Suprafața totală vizată este de circa 93 de hectare și este delimitată astfel: la nord, nord-est și nord-vest de canalul Bega, de Spl. Nistrului, Spl. Protopop Meleție Drăghici și Splaiul Peneș Curcanul; la est, de str. Andrei Șaguna și de str. Baba Dochia; la vest, de Canalul Bega, Spl. Nistrului, Blvd. Corneliu Coposu și Parcul Andrei Mocioni; la sud, de str. Cornelia Sălceanu, str. Gloriei și de str. Ștefan Octavian Iosif.
Alegerile prezidențiale vor avea loc în 4 și 18 mai, au decis liderii coaliției de…
Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei a solicitat și primit organizarea unei dezbateri publice pe un proiect…
În 2025, Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT sărbătorește 35 de ani de…
Toate abonamentele de parcare având valabilitatea până la data de 31.12.2024 pot fi folosite până…
În perioada 1-7 ianuarie 2025, polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, atât…
În perioada sărbătorilor prilejuite de trecerea dintre ani, peste 130 de pompieri militari timișeni s-au…