Administratie

Primăria Timișoara a demarat controale la adăpostul Danyflor. Fritz cere intervenția DSV și a Poliției Animalelor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reacționează după ce în mediul public a apărut povestea relatată de o timişoreancă, după ce a vizitat adăpostul celor de la Danyflor, care se ocupă cu activitatea de ecarisaj în Timișoara.

Respectiva persoană relata pe Facebook condițiile groaznice in care se desfășoară activitatea la adăpostul amintit. Intenția ei era să scoată din adăpost un câine care trăia în cimitirul din Calea Șagului, și care fusese ridicat și trimis la Danyflor. Experiența trăită de persoana respectivă la Danyflor a fost groaznică și reacțiile publicului au fost virulente.

Joi seara, pe Facebook a reacționat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz. El a anunțat că după cele apărute a fost demarat un control, dar că se vede deja că sunt mari probleme acolo.

“Am citit și eu o postare ieri, pe care mulți dintre voi ați și dat-o mai departe, despre ce s-a întâmplat cu un câine care a fost prins în Timișoara și dus la adăpostul Danyflor, adăpost privat cu care și primăria are un contract și la fel ca foarte mulți dintre voi sunt siderat, revoltat și am stat mult astăzi și cu colegii din primărie să vedem și să verificăm ce putem face ca să evităm astfel de situații și să ne asigurăm că avem o strategie clară ca așa ceva să nu se mai întâmple. Și aș vrea să vă spun câteva chestii. În primul rând colegii sunt pe teren și se face o anchetă și după descrierea din postarea respectivă e clar că nu s-au respectat anumite proceduri, reguli și prevederi din contract”, spune Fritz.

El cere chiar și intervenția celor de la DSV și de la Poliția Animalelor.

“În același timp spre să intervină și alte autorități, de exemplu Direcția Sanitar-Veterinară, Poliția Animalelor, care nu sunt în subordinea noastră”, mai spune primarul

El subliniază că la Timișoara nu se eutanasiază animalele, de aceea e și numărul mare de câini din adăpost, desigur o situație nedorită. Fritz vorbește din nou despre inițiativa Primăriei de a realiza un adăpost propriu.

“În același timp trebuie să înțelegem că Timișoara e singura localitate din județ care nu eutanasiază. Primăriile din jurul Timișoarei au contract tot cu Danyflor, pentru a ține câinii pentru două săptămâni, după care sunt eutanasiați și de aceea cam toți câinii din adăpost sunt din Timișoara pentru că pe toți ceilalți îi omoară. Dar asta nu e nicio bucurie că sunt salvați dacă sunt ținuți în asemenea condiții. Pentru mine e foarte clar de ceva vreme că nu putem să externalizăm un asemenea serviciu la o firmă privată deoarece tot timpul profitul va fi mai important decât bunăstarea animalelor și de aceea de peste un an lucrăm la un adăpost propriu care este proprietatea primăriei și administrat de primărie și unde nu depindem de bani. Acum suntem în ultima fază a PUZ-ului care ne va fi donat și putem să începem în curând cu Proiectul Tehnic și apoi cu construcția. E clar că în acest adăpost ne e foarte greu să facem ceva mai bun, dacă aș putea să-l închide de mâine aș face-o, dar neexistând fizic o altă variantă, nu se poate“, a spus Dominic Fritz pe Facebook.

Primăria Timișoara are contract cu societatea Danyflor pentru activitatea de ecarisaj. Contractul expirase de câteva luni, iar pentru a asigura continuitatea serviciului până la o nouă licitație a acordat prin atribuire directă, pentru o nouă perioadă, un nou contract cu aceeași firmă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

7 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

11 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

15 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

15 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

15 ore ago