Consiliul Județean Timiș a ajuns, la finalul anului precedent, în situația neplăcută de a rămâne fără utilități. Din cauza ordonanței care a plafona plățile bugetare, emisă de Executivul Ciolacu, instituția a fost în imposibilitatea de a-și plăti utilitățile, chiar dacă avea bani în cont. Din fericire, a venit ianuarie și o rectificare bugetară.
O bună parte din excedentul de 52 de milioane de lei existent în conturile CJ Timiș vor lua în aceste zile drumul către furnizorii de utilități sau prestatorii de servicii către administrația județeană. Consilierii județeni au aprobat o rectificare bugetară, prin aceasta se acoperă plata celor amintite, cea mai mare parte a facturilor fiind emise la finalul anului viitor, dar nu au putut fi plătite din cauza prevederilor Ordonanței de Urgență 90.
”La sfârșitul anului trecut, datorită restricțiilor impuse de Ordonanța de Urgență 90 nu am putut face unele plăți datorită ordonanței amintite și având în vedere că în acest an vom aproba bugetul până în data de 12 februarie pentru că bugetul de stat a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial în 29 decembrie 2023 și avem termen, pe lege, să aprobăm bugetele locale, este necesară aprobarea utilizării parțiale din execedentul anului trecut a unei sume, astfel încât, mai ales pe partea de dezvoltare, la secțiunea de investiții, să putem face unele plăți care nu au putut fi făcute în luna decembrie și să nu le amânăm până la jumătatea lunii februarie în condițiile în care prestatorii, furnizorii, și-au îndeplinit obligațiile contractuale, au fost recepționate, toate documentele au fost făcute până la plată, dar nu am putut plăti datorită acestei ordonanțe. De asemenea, pe partea de funcționare, am avut tot condiționat de această ordonanță imposibilitatea de a plăti o mare parte din utilități. Am fost notificați atât pentru furnizarea de energie electrică cât și furnizarea gazului pentru încălzire de furnizori și, să nu riscăm să fim debranșați, este necesar să aprobăm această utilizare a execedentului atât pe secțiunea de dezvoltare cât și pe secțiunea de funcționare.”, a anunțat Marcel Marcu, directorul Direcției de Buget-Finanțe din cadrul CJT.
CJ Timiș are desti bani, dar nu a putut să îi cheltuie, mai spune Marcu. Din păcate, și o bună parte din prestațiile culturale aferente TM2023 au ajuns tot în situația de a nu putea fi achitate.
”Excedentul anului trecut este în sumă totală de 52,1 milioane lei. Din acest excedent propunem să putem utiliza parțial suma de 20 de milioane pentru secțiunea de dezvoltare și 8,2 milioane pentru secțiunea de funcționare urmând ca la aprobarea bugetului să fie cuprinse aceste sume în utilizarea finală a excedentului. Mare parte din excedent este aferentă Programului Timișoara Capitală Culturală Europeană pe acele acțiuni culturale pentru că Centrul de Cultură și Artă nu a putut plăti la finalul anului o mare parte din aceste finanțări și va fi nevoit să le facă în cursul lunii ianuarie”, a mai completat Marcu.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…