Timp liber

Timișoara pierde, după opt ediții, un important festival

Unul dintre cele mai longevive festivaluri muzicale din Timișoara, devine istorie. Sub titlul ”Noapte bună, Timișoara!”, cei de la Vest Fest își anunță finalul organizării evenimentului.

Au fost opt ediții, dar acum Vest Fest devine istorie. Într-o perioadă în care marile evenimente muzicale devin flagship-ul atragerii de vizitatori, Timișoara rămână fără un asemenea eveniment. De ce? Nu sunt bani, nu se mai vând bilete, Primăria Timișoara nu mai dă bani, iar sponsorii privați reduc bugetele, spun organizatorii. Vă reamintim că Vest Fest a devenit, anul trecut, parte dintr-un eveniment mai larg, District 23, alături de alte două festivaluri asemănătoare.

”După 8 ediții realizate cu drag, VEST FEST a ajuns la finalul “călătoriei”. Început din dorința organizatorilor de a realiza primul festival dedicat muzicii și culturii urbane din România, VEST FEST a fost piatra de temelie a conceptului District23, primul festival format prin unirea a 3 festivaluri locale, din Timișoara, în anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, un one-time-only event”, au anunțat organizatorii.

Aceștia oferă și explicația deciziei luate.

”Deoarece considerăm că le suntem datori celor ce ne-au trecut pragul, ani la rând, cu motivul sincer al deciziei de a opri festivalul, recunoaștem că VEST FEST a ajuns în punctul în care nu poate crește, așa cum este firesc pentru un festival. Încă din 2017, costurile de realizare ale festivalului au depins 60% de vânzarea biletelor, 25% de finanțările venite de la Primăria Timișoara și 15% de sponsorizările companiilor private. Din nefericire în ultimii 3 ani, nefăcând referire la perioada pandemiei de COVID-19, vânzările biletelor au stagnat sau chiar au scăzut, Primăria Timișoara nu a dorit susținerea evenimentului (le respectăm decizia), iar companiile private și-au diminuat bugetul disponibil, toate acestea în timp ce costurile de realizare a festivalului au crescut, culminând cu onorariile artiștilor. Toți acești factori duc la decizia irevocabilă de a ne opri din această frumoasă călătorie aici. Totodată vrem să mulțumim sincer tuturor celor care au fost prezenți la edițiile festivalului, celor care au achiziționat bilet, lor le datorăm cei 8 ani de festival”, spun cei care au pus la punct festivalul.

Dacă Vest Fest se închide, restul evenimentelor de gen trebuie să meargă înainte!

”Am vrea să le urăm mult succes și putere și celorlalte festivaluri timișorene! În spatele a 2 sau 3 zile de eveniment stau luni întregi de muncă, iar vibe-ul pozitiv al oamenilor prezenți este cea mai mare satisfacție a staff-ului implicat. Noapte bună, Timișoara!”, este finalul mesajului.

Vă reamintim că Timișoara a mai pierdut un eveniment similar ”Diskoteka”, unul care a umplut vechiul stadion al orașului, dar care după pandemie nu a mai reușit să meargă mai departe. Din fericire, mai avem alte acțiuni simiare, printre cele mai apreciate fiind Codru și Flight.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: adiofestival

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

14 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

16 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

16 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago