Publicitate

De ce să alegi un cuptor electric încorporabil A+++

Când cumperi un aparat nou pentru casa ta, caută eticheta energetică a acestuia. Eticheta energetică îți spune câtă energie folosește acel aparat, comparând-o cu aparate similare. Acest lucru te poate ajuta să găsești aparate care folosesc cea mai mică cantitate de energie.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare dimensiunea aparatului de care ai nevoie. Cumpără doar dimensiunea de care ai nevoie, deoarece articolele mai mari vor folosi mai multă energie și vor ajunge să te coste mai mult.

De exemplu, cumperi un cuptor electric încorporabil de dimensiuni familiale, dar nu reușești niciodată să îl folosești la adevărata lui capacitate de fiecare dată când îl folosești. Este posibil să irosești energie și, prin urmare, bani pe facturile tale de electricitate.

Cum funcționează etichetele energetice pentru cuptoarele electrice încorporabile și celelalte electrocasnice?

Aparatele sunt testate pentru cât de multă energie folosesc în timpul utilizării obișnuite. Acest lucru le oferă o evaluare pe o scară de la A la G, A fiind cel mai eficient produs din clasa sa și G fiind cel mai puțin eficient. Unele aparate (de exemplu, cuptoarele) folosesc o scară mai veche, de la A+++ la G, A+++ fiind cea mai eficientă.

În general, evaluările energetice sunt clasificate în funcție de dimensiunea produsului. Aceasta înseamnă că două aparate cu aceeași evaluare energetică pot folosi cantități diferite de energie electrică dacă au dimensiuni diferite.

De exemplu, un frigider cu congelator de 265 de litri cu rating G ar putea produce aproximativ 65 kg CO₂ pe an. Dar un frigider mai mare, de 424 de litri, cu un rating F mai bun, ar putea produce aproximativ 70 kg CO₂ pe an.

Cel mai bine este să verifici eticheta energetică a aparatului și să cauți produsul cu cea mai bună evaluare energetică pentru dimensiunea de care ai nevoie.

Redu consumul de energie cu un cuptor electric încorporabil A+++

Cum și când folosești aparatele electrocasnice sunt aspecte care pot afecta cantitatea de energie pe care acestea le folosesc. De exemplu, aparatele ude, cum ar fi mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe, reprezintă de obicei 10% din facturile de energie ale unei gospodării.

Dacă dorești să reduci consumul de energie aici, poți să:

 utilizezi aceste aparate mai rar;

 speli la temperaturi mai scăzute;

 eviți să încarci mașinile doar pe jumătate.

În cazul unui cuptor, dacă el are o clasă energetică bună, vei economisi oricum, prin timpii de încălzire și gătire reduși.

Evită să lași aparatele în standby

Standby este energia utilizată de anumite aparate atunci când nu sunt utilizate și nu sunt oprite de la priză. Tinzi să nu te gândești să oprești aparatele pe care le ții tot timpul în priză, dar, deoarece sunt adesea pornite 24 de ore pe zi, aceste aparate consumă treptat o cantitate mare de electricitate.

Din fericire, există mai multe produse disponibile pentru a te ajuta să reduci consumul de energie electrică în standby. Acestea includ ștechere speciale care îți permit să oprești toate aparatele tale dintr-o singură mișcare. Unele vin cu cronometre, iar altele vin cu un singur întrerupător.

Reglementările UE specifică că dispozitivele electrice fără rețea vândute după 2013 nu pot avea o putere de așteptare mai mare de 0,5 W. Dar, având în vedere că multe gospodării folosesc mai multe gadgeturi electronice, merită să te uiți la utilizarea în standby.

Cele mai apreciate cuptoare electrice încorporabile sunt A+++

Un cuptor cu ventilator este mai eficient din punct de vedere energetic, deoarece ajută la gătitul la temperaturi mai scăzute prin circulația aerului în jurul alimentelor, în timp ce plitele electrice sunt mai eficiente decât un simplu aragaz. Caută un cuptor cu ușă cu geam triplu, deoarece aceasta va menține căldura și va găti alimentele mai repede. Cuptoarele cu funcție pirolitică de „auto-curățare” pot fi un mijloc de curățare consumatoare de energie, ceea ce poate contribui la costuri de funcționare mai mari. Acest lucru face cuptorul să atingă o temperatură ridicată pentru a arde reziduurile, fapt care facilitează curățarea. (Advertorial)

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

26 de minute ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

5 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

7 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

7 ore ago