Timp liber

O garderobă impecabilă în 7 paşi simpli: află cum

O garderobă impecabilă nu înseamnă neapărat haine scumpe, branduri trendy sau piese vestimentare cu design futurist, dimpotrivă. O garderobă fără cusur începe de la organizarea dressing-ului, îngrijirea hainelor, dar şi alegerea unor piese clasice, uşor de asortat.

Dacă vrei să te bucuri de o garderobă impecabilă indiferent de sezon, afla cum poţi face asta în 7 paşi simpli:

Renunţă la hainele pe care nu le porţi

Un dressing aerisit şi bine organizat te va ajuta să obţii look-uri impecabile, indiferent de anotimp. Pentru asta, trebuie să renunţi la hainele pe care nu le porţi şi să păstrezi în dressing doar piesele ce se potrivesc stilului tău, îţi vin bine şi se integrează în outfit-urile tale. Dacă ai haine pe care nu le mai porţi, donează-le sau aruncă-le, în funcţie de starea în care se afla.

Scoate tot din dulap

Cel mai simplu pas pentru organizarea garderobei este să scoţi tot din dulap. În acest fel, vei observa uşor ce haine să donezi sau arunci, ce haine să pui la îndemână şi ce piese să păstrezi pentru ocazii speciale. Este o idee bună să scoţi toate hainele din dulap şi să le aşezi pe pat sau pe un scaun, ca să le verifici pe rând, iar mai apoi să le aşezi în cel mai potrivit loc.

Organizează în funcţie de sezon şi piesele preferate

O garderobă impecabilă înseamnă să ai mereu la îndemână piesele potrivite, ca să alcătuieşti ţinute rapid. Organizează dulapul în funcţie de sezon. În sezonul rece trebuie să ai la îndemână piesele de toamnă şi iarna, nu pantalonii scurţi sau maiourile şi viceversa. Mai apoi, pune piesele preferate în faţă, cele pe care le foloseşti în cele mai multe ţinute. Poate fi vorba despre jeanşi, tricouri din bumbac, rochii de zi sau cămăşi, în funcţie de stilul tău.

Alege cât mai multe piese clasice

Ţinutele uşor de alcătuit sunt de obicei cele ce includ piese clasice. Piesele clasice sunt acelea ce nu se demodează şi se integrează uşor în fel de fel de ţinute. Printre ele se număra puloverele din caşmir, rochiile cu croi simplu, blugii, cămăşile, pantalonii din stofa, fustele plisate şi tricourile albe sau negre.

Îngrijeşte corect hainele

O garderobă impecabilă înseamnă haine corect îngrijite. Începe prin a spăla hainele conform instrucţiunilor de pe etichete, ca să te poţi bucura de ele cât mai mult timp. Mai apoi, investeşte într-un uscător de rufe ca să economiseşti timp. Uscătorul de rufe te ajută să economiseşti timp şi spaţiu, dar şi să calci mai puţin. Dacă nu dispui de suficient spaţiu, alege o maşină de spălat cu uscător de rufe inclus.

Separă hainele de încălţăminte şi accesorii

Ca să îţi organizezi dressing-ul cât mai uşor, separa hainele de încălţăminte şi accesorii. În acest fel, va fi mai simplu să creezi ţinute diverse. În plus, un dressing unde piesele vestimentare sunt separate de accesorii va fi mult mai aerisit şi mai uşor de organizat.

Dacă spaţiul nu îţi permite, împarte dulapul astfel încât jumătate sau trei sferturi să fie dedicate hainelor, iar restul accesoriilor. Mai există şi varianta de a amenaja un dulap în dormitor şi unul pe hol, pentru mai mult spaţiu de depozitare.

Reorganizează dulapul anual

O garderobă impecabilă nu se organizează o singură dată. Ocupă-te de ordine în dressing cel puţin o dată pe an. De asemenea, hainele pe care nu le mai porţi se pot schimba de la sezon la sezon, ceea ce înseamnă că este bine să îţi faci un obicei din a dona haine anual sau de două ori pe an.

Mai apoi, asigură-te că maşina de spălat, uscătorul de rufe electric şi fierul de călcat funcţionează bine, astfel încât să îţi poţi îngriji hainele corect.

Foloseşte trucurile de mai sus ca să ai mereu hainele potrivite la îndemână. O garderobă bine organizată, cu piese clasice, adecvate stilului tău, reprezintă cea mai bună soluţie dacă vrei să te bucuri de un look impecabil oriunde ai merge.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

4 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

5 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

5 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

5 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

6 ore ago