Judete

Probleme cu apa (potabilă) la Jebel

Primăria Jebel a descoperit că apa distribuită la reţea a picat testele „potabilităţii”, aşadar locuitorii sunt sfătuiţi să o folosească doar în scop igienico-sanitar.

„În urma apariției de la sfârșitul săptămânii trecute a unei informări din partea Aquatim în diferite puncte din localitate, legată de apa captată și distribuită la rețea, vă informăm că aceasta nu se mai încadrează în normele de potabilitate și se impune sistarea temporară a consumului de apă potabilă și se recomandă utilizarea ei doar în scop igienico-sanitar, urmând să se acorde o reducere de 30% din valoarea facturii emise către fiecare beneficiar”, informează primăria prin vocea primarului Dan Vatriş.

„În urma discuțiilor cu reprezentanți ai sucursalei Deta, am aflat că în urma analizelor apei de la rețea s-a constatat depășirea nivelului de fier și mangan, lucru care a impus această măsură, depășire existentă pe toată perioada livrării apei în sistem centralizat la nivel de comună, dar care în acest moment nu mai este acceptată de Direcția de Sănătate Publică Timiș.

De-asemenea le-am atras atenția reprezentanților Aquatim, că lipirea de afișe în weekend în diferite puncte din localitate nu înseamnă că această informație a fost comunicată primăriei, și le-am solicitat o mai bună comunicare pe viitor, legată de problemele ce privesc comunitatea”, a mai spus Vatriş.

Legat de problema potabilității apei, s-a lucrat în ultima perioadă alături de proiectanți și reprezentanți Aquatim pentru constatarea și găsirea soluțiilor lucrărilor de investiții necesare. În acest moment se lucrează la documentațiile acestor lucrări de extindere a stației de tratare, a rețelelor de distribuție, precum și a frontului de captare.

Investiția se va realiza prin programul de dezvoltare durabilă 2021-2027 – Prioritatea 1: Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară, obiectul specific 2.5. – Promovarea accesului la apă și gospodărire sustenabilă a apelor.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

6 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago