Universitatea Politehnica Timișoara dispune de o bază sportivă cum nu mai are nici o altă universitate din România, iar sportul timișorean se identifică, de peste 100 de ani, cu Poli. Toți conducătorii Politehnicii au sprijinit mișcarea sportivă și și-au adus contribuția la dezvoltarea bazei materiale necesară susținerii acesteia. „Politehnica noului secol” presupune însă și întreținerea și modernizarea acestei baze, concomitent cu aducerea acesteia la standardele de astăzi.
Stadionul Știința, inaugurat în 1928, ca bază sportivă a Politehnicii, va fi complet reabilitat, cu facilități moderne atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori. Lucrările la proiectul futurist de modernizare a Stadionului Știința, de 10 milioane de euro, au demarat în 15 ianuarie 2024, după ce contractul a fost semnat în luna decembrie. Proiectul cuprinde construcția unei tribune cu o capacitate de 1.500 de locuri, o parcare etajată de 200 de locuri, printre care și 4 locuri pentru autocare și 18 locuri pentru persoane cu dizabilități, fiind prima parcare etajată din Timișoara în afara centrelor comerciale, 2 terenuri de minifotbal, vestiare pentru sportivi și arbitri, sală de conferințe, cabinet medical, cafenea cu terasă.
Terenul pe care se vor realiza construcţiile are peste 5.000 metri pătraţi, iar durata lucrărilor este de maxim 36 de luni. Construcția propusă este dezvoltată între str. Traian Lalescu și terenul de fotbal existent, în curtea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara. Ca spații funcționale, la parter există o zonă de parcaje auto, iar în partea dinspre terenul de sport există o serie de funcțiuni ce îl deservesc: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical. Tot la nivelul parterului mai există o serie de spații tehnice. La etajul 1 va fi o zonă de parcaje auto, iar sub gradene sunt spaţii tehnice. La etajul 2 există doar parcaje auto și casa de scară centrală. La etajul 3 există două terenuri de sport, două vestiare care deservesc cele două terenuri și o cafenea cu spații anexă. Arena dispune de pistă de atletism (tartan), tabelă electronică de marcaj și instalaţie de nocturnă.
Ample lucrări de modernizare au demarat și la Baza sportivă nr. 2 a Politehnicii, lucrări ce vizează bazinul de înot interior, unde s-au refăcut instalațiile, hidroizolația, finisajele interioare, sistemele de preluare perimetrală a apelor, terenurile sintetice, unde a fost refăcută infrastructura și a fost înlocuit covorul sintetic, au fost trasate marcajele, urmând ca în perioada următoare să intre în modernizare și terenul cu gazon natural, terenurile de tenis și împrejmuirea.
În ceea ce privește Sala Polivalentă, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimiși la MInisterul Educației, în vederea aprobării. În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioarecare cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente.
Timișoara și Baia Mare au oferit un nou thriller în Liga Zimbrilor la handbal masculin.…
Municipiul Timișoara intenționează să își exercite dreptul de preemțiune și să cumpere o clădire istorică…
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…