Un număr de 11 unități sanitare din Timiș vor avea sistemele informatice aduse ”la zi”, investițiile urmând a fi incluse pe lista obiectivelor selectate pentru finanțare prin PNRR. Cu ajutorul acestora va exista o evidență mai bună a medicamentelor administrate, a evoluției pacienților, un management clinic mai bul al acestora și, implicit, costuri medicale mai reduse.
Spitalul Județean Timișoara, Spitalul Municipal Timișoara, Spitalul Clinic CF, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Copii Louis Țurcanu, dar si uniățtile sanitare din Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare și Gătaia, precum și Centrul de la Buziaș au depus proiecte pentru finanțarea digitalizării.
”Dezvoltarea sistemului informatic este normalitate. Acea normalitate pe care ne-o dorim cu toții si pe care o admiram în spitalele occidentale. Digitalizare înseamnă softuri performante, care nu dau erori, înseamnă achiziționarea de aplicații informatice funcționale. In final, înseamnă un management clinic al fiecărui pacient care intră în unitatea sanitară, o creștere a eficienței operațiunilor medicale, dar și un control mai riguros al medicamentelor administrate, implicit o reducere a costurilor medicale. Cu majoritatea managerilor de spitale am discutat pe această temă și cu toții am fost de acord că este nevoie de implementarea cat mai rapidă a acestei digitalizări, și asta cu atât mai mult cu cât ea permite realizarea unor abordări complexe interdisciplinare, dar și, de exemplu, menținerea acreditării spitalelor. Totodată, dă posibilitatea instalării și gestionării unor programe de siguranță care să împiedice atacurile cibernetice, asigurând securitatea informatică a datelor medicale”, a anunțat Alfred Simonis, deputat de Timiș, după prezentarea informațiilor despre proiectele finanțate.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…