Social

500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie.

În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei generații cu natura, ADID Timiș a organizat în perioada 15-16 martie, o activitate de plantare în cadrul Proiectului educativ Școala Afară- Laboratorul nr. 2 de educație ecologică în aer liber.

Activitatea are drept scop principal evidențierea importanței copacilor în comunitate, precum și formarea atitudinilor responsabile și respectuoase față de mediul înconjurător.

Cu determinare și angajament pentru un viitor sustenabil, cei aproximativ 500 de voluntari au reușit să planteze peste 2.500 de puieți, demonstrând astfel solidaritate și responsabilitate față de mediu.

Sunt ferm convins că educația este cheia pentru construirea unui viitor sustenabil și că este esențial să începem încă de la vârste fragede, implicând tânăra generație în experiențe practice și educaționale în natură. Prin această activitate de plantare, dorim să inspirăm generațiile viitoare în legătură cu importanța protejării și valorificării resurselor naturale. Prin învățare și acțiune, sperăm să semănăm semințele unei generații viitoare de ecologiști dedicați”, a transmis Cristian Moș, Președinte ADID Timiș.

Prin intermediul acestei activități, copiii au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilități practice, precum și de a-și îmbunătăți înțelegerea și aprecierea pentru natură.

Proiect a fost inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, organizat în colaborare cu instituțiile partenere: Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Școlar Timiș, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu, ABA – Administrația Bazinală de Apă Banat, ADI Apă Canal, Lions Club Timișoara Dinamic Plus, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Timișoara, USVT – Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate, Societatea Anteprenorială Studențească – USVT.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

22 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

34 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago