Social

A început simularea la BAC! Luni s-a dat proba la română

Simularea examenului naţional de Bacalaureat a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Marţi este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri – proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe data de 7 martie proba scrisă de limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise de trei ore – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La prima probă susţinută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obţinute. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

În județul Timiș pregătirea pentru simularea examenului de bacalaureat a început în luna ianuarie prin stabilirea centrelor de examen, a centrului de evaluare, crearea bazelor de date atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice implicate în organizarea și desfășurarea examenului. Au fost introduse în platforma digitalizată conturile pentru 408 profesori evaluatori, 785 profesori asistenți operatori în salile de examen și 48 profesori operatori centre examen.

S-a asigurat la fiecare centru laptop și scaner cu driver-ul instalat în toate sălile de examen. Au avut loc în format fizic, dar și online instruiri realizate de către comisia județeană cu membrii și operatorii din cele 48 de centre de examen, iar după fiecare probă se vor realiza instructaje înaintea evaluării lucrărilor de către inspectorii de specialitate.

Au fost transmise materialele și documente necesare în centrele de examen, Ghidul profesorului asistent, ghidul operatorului din centrul de examen, ghidurile profesorilor evaluatori pentru platforma digitalizată, precum și procedurile, ordinele în vigoare.

În judeţul Timiş au fost înscrişi 4158 de liceeni, 281 fiind însă absenţi la proba de luni. Nu s-au înregistrat incidente.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

28 de minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

54 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

4 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago