Administratie

Constructorul primește o nouă păsuire pentru finalizarea Pasarelei Gelu. Data limită, la finalul lunii aprilie/Foto

Deși ajunsă în etapele finale ale construcției, Pasarela Gelu va fi deschisă doar la finalul lunii aprilie, după ce constructorul a solicitat o nouă prelungure a termenului de predare a lucrării. Este deja cea de a treia, iar de această dată s-au solicitat 70 de noi zile pentru finalizare. Prelungirea aprobată spune că investiția trebuie terminată pe 27 aprilie.

După demolarea vechii pasarele, este gata în proporție de 75% și una dintre cele mai complexe etape ale investiției, respectiv reconstrucția podului. Totuși, din diferite motive, lucrarea nu va fi terminată la timp, iar constructorul a solicitat o nouă păsuire.

Structura pasarelei e gata, urmează să fie realizate bordurile, parapeții, pavajul, hidroizolația, iar după finalizarea podului, vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural.

„La o plimbare sau în trecere, noul pod (n.r. pasarelă) nu va mai pune probleme de acces și traversare vârstnicilor, părinților cu cărucioare, persoanelor în scaune cu rotile sau bicicliștilor, așa cum s-a întâmplat ani de zile pe vechea pasarelă din anii ”40. A trebuit să o demolăm complet pentru că a fost așa de degradată și suntem acum aproape gata cu podul propriu-zis. Tragem tare și, la finalul lunii viitoare, noul pod devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Noul pod are rampe de acces în locul scărilor abrupte și lățimea până la 8 metri pentru a avea atât trasee pietonale, cât și piste de biciclete și spații verzi.

”Termenul a fost asumat de către constructor, care, în urma unor probleme identificate pe teren, în timpul șantierului, a solicitat de trei ori extinderea termenului de finalizare”, a anunțat primăria.

Din 1949, când a fost construită, pasarela Gelu nu a fost reabilitată complet niciodată. Investiția este de peste 12 milioane de lei (TVA inclus) fiind realizată integral din banii Primăriei Timișoara. Noua pasarelă oferă posibilitatea de a trece peste Bega, între cartierele Iosefin și Dâmbovița, pentru bicicliști și pietoni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

2 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

59 de minute ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago