Sport

Juniorii rugbişti de la clubul oraşului sunt în cantonament. Pe banii părinţilor

Cât de jos a ajuns sportul din Timişoara o vedem şi la cluburile care aparţin de Sport Club Municipal, acolo unde unii antrenori vin cu sponsori, iar responsabilii împart cum ştiu ei mai bine „caşcavalul” de la contribuabili pe secţii. Acolo unde juniorii de azi şi seniorii de mâine fac pregărire pe banii părinţilor! Atât poate oferi Timişoara în acest moment.

Caz concret. Clubul SCM anunţă că tinerii rugbişti sunt în cantonament, la Băile Herculane. „O combinată a juniorilor U16 și U18 se află într-un stagiu de pregătire de o săptămână la Băile Herculane. Ca urmare a unei colaborări SCM RUGBY Timisoara + Rugby CSS Bega Timisoara, orașul nostru este reprezentat în Campionatele Naționale de juniori II și juniori III. Tinerii rugbiști sunt coordonați la Herculane de antrenorii Marian Marin și Cătălin Vlădeanu”, este anunţul clubului. Până aici, nimic în neregulă. Ba mai mult, e fantastic ca tinerii sportivi să prindă un cantonament în frumosul Banat montan, Herculane fiind o staţiune recunoscută pentru reîncărcarea bateriilor.

Doar că, aşa-zisul anunţ omite, cea mai importantă parte. Cantonamentul se face pe cheltuiala părinilor, adică părinţii plătesc cazarea şi mâncarea.

„Pe banii părinților, juniorii de la secția de rugby a SCM au plecat intr-un cantonament de 7 zile la Herculane, deoarece clubul SCM nu a alocat niciun șfanț pentru pregătirea acestor copii! Dar ne place să ne lăudăm cu ei pe social media și prin presă”, a fost strigătul unui părinte care are copil la secţia de rugby.

Mai mult, persoana în cauză ne-a şi informat cât a costat cantonamentul: „1050 lei pentru 7 nopți de cazare + masă. Ideea e că nu mă deranjează să plătesc pentru copilul meu, mă deranjează că SCM se afișează cu ei dând impresia că se preocupă de ei. Însă realitatea e cu totul alta”.

Cât despre Timişoara pe harta sportului românesc, nu are rost să vorbim, pentru că nu prea existăm! Şi e an de alegeri, pardon, olimpic!

 

 

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago