Opinii

Acum am înțeles: dacă-l votăm pe Rareș Bogdan și Mihai Tudose vom avea stabilitate în Timiș

PSD și PNL nu se mai pot ascunde mult timp după argumentul că s-au cuplat la guvernare, apoi electoral pentru europarlamentare, ba chiar și în municipiile cu primari USR, pentru că în România există pericolul extremismului. Și nu numai al extremismului, ci și pentru a face țara mai stabilă și pregătită în calea unui război ce se apropie de frontiere. Nu că n-ar fi pericol de extremism și nu că n-ar fi pericol ca rușii să ne treacă granița după paltoane și ceasuri, ci pentru că asta nu mai poate ține loc de incompetență sau rea intenție în actul guvernării PSD-PNL.

Tot ce pun astăzi pe masă ca realizări cei de la PSD-PNL s-a făcut cu bani europeni. Mă refer la infrastructură, nu la pensiile celor care n-au contribuit pentru cât încasează încă în pline puteri. Chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut că în caz că UE ne-ar bloca finanțarea prin PNRR am fi în plop și că România n-ar mai inaugural vreun kilometru de autostradă, de drum rapid sau cale ferată mulți ani de acum înainte. De la Bruxelles ni se dau acești bani să continuăm, tot ce trebuie noi să facem este să nu-i furăm și să facem niște reforme, garanție că peste câțiva ani nu o luăm iarăși pe arătură.

În acest peisaj în care UE pune presiune pe noi să nu mai punem poveri pe privatul mic și mijlociu pentru echilibrarea finanțelor țării, ba ne ceartă că nu oprim hemoragia bugetară din marile companii de stat, ce-i vine în minte premierului Ciolacu despre PNRR? Că fostul ministru Ghinea și USR au pus jaloane în PNRR peste cât putem noi duce ca reformă vreodată. E ca la bețivul care nu se poate lăsa de băut și ar mai vrea să-I dai. Dacă-i spune doctorul nu mai bea, e supărat că s-a dus la medic. Așa și țara asta, dacă nu mergea la „medicul” de la Bruxelles nu știa că e bolnavă, iar dacă tot e bolnavă, să nu facă regim alimentar, ci să mănânce de toate, ca până acum.

Altfel, urlă cu gura mare că nu ne sunt respectate tradițiile de a consuma mai mult decât producem. Pentru apărarea acestor „tradiții” ar face orice, iar acum se folosesc de războiul de la graniță sau de pericolul extremismului. Rareș Bogdan vorbește de o căsătorie aproape din interes a PNL cu PSD pentru a oferi stabilitate României, deci și a județului Timiș. Din cauza că Putin e un barbar, ei trebuie să-și bată joc mai departe de bugetul acestei țări. Deși țara asta ar putea să fie stabilă și dacă cineva mai responsabil ne-ar guverna.

USL din 2012 ne-a propus o alianță PSD-PNL împotriva PDL, a lui Băsescu și chiar a DNA. De abia peste doi ani, în 2014, Putin a atacat Ucraina pentru a ocupa Crimeea și Donbas, iar Rareș Bogdan încă făcea emisiuni la Realitatea TV despre cum va elimina el pensiile speciale. Totul se joacă la alibi când e să cerșești votul românilor. Și nu numai. Mai prostești și activul de partid, arătând cum sacrificarea unei filiale liberale și punerea județului Timiș sub comandă PSD fără competiție electorală vine din nevoia de stabilitate cumva, nu?

Iar când afli că tineretul votează în majoritate cu AUR, conform unui sondaj IRES, așa cum a făcut-o cândva și cu USR, adică dă un vot antisistem fără să gândească în ce direcție o apucă, tu ce faci? Dai vina pe Tik-Tok? Păi pentru Tik-Tok trebuia să ai demult reglementări antimanipulare și împotriva îndobitocirii acestui tineret ce astăzi nu mai votează cu tine, PNL sau PSD. Păi nu poate trimite Kremlinul spioni în Austria câte cozi te topor au în România, nu poate produce propaganda rusă cât poate manipula Tik-Tok-ul prin toate gadgeturile din România cuplate la niște copii total pe dinafara fenomenului, iar guvernul de la București de abia acum se îngrijorează.

Școală nu le-ar fi trecut prin cap guvernanților să facă cu tinerii ăștia care habar n-au elementare informații de civică, de funcționalitate a adminstrației locale sau de stat, nu știu care este rolul parlamentului și al guvernului, dar sunt gata să rupă cămașa de pe ei pentru a dărâma sistemul, în ciuda lui Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

2 minute ago

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

37 de minute ago

Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I

Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda şi Politehnica, victorii înainte de barajul direct

În acest weekend s-a disputat ultima etapă din Liga 3. În seriile vestice, deznodământul era…

2 ore ago

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

5 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

21 de ore ago