Acum am înțeles: dacă-l votăm pe Rareș Bogdan și Mihai Tudose vom avea stabilitate în Timiș

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

PSD și PNL nu se mai pot ascunde mult timp după argumentul că s-au cuplat la guvernare, apoi electoral pentru europarlamentare, ba chiar și în municipiile cu primari USR, pentru că în România există pericolul extremismului. Și nu numai al extremismului, ci și pentru a face țara mai stabilă și pregătită în calea unui război ce se apropie de frontiere. Nu că n-ar fi pericol de extremism și nu că n-ar fi pericol ca rușii să ne treacă granița după paltoane și ceasuri, ci pentru că asta nu mai poate ține loc de incompetență sau rea intenție în actul guvernării PSD-PNL.

Tot ce pun astăzi pe masă ca realizări cei de la PSD-PNL s-a făcut cu bani europeni. Mă refer la infrastructură, nu la pensiile celor care n-au contribuit pentru cât încasează încă în pline puteri. Chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut că în caz că UE ne-ar bloca finanțarea prin PNRR am fi în plop și că România n-ar mai inaugural vreun kilometru de autostradă, de drum rapid sau cale ferată mulți ani de acum înainte. De la Bruxelles ni se dau acești bani să continuăm, tot ce trebuie noi să facem este să nu-i furăm și să facem niște reforme, garanție că peste câțiva ani nu o luăm iarăși pe arătură.

În acest peisaj în care UE pune presiune pe noi să nu mai punem poveri pe privatul mic și mijlociu pentru echilibrarea finanțelor țării, ba ne ceartă că nu oprim hemoragia bugetară din marile companii de stat, ce-i vine în minte premierului Ciolacu despre PNRR? Că fostul ministru Ghinea și USR au pus jaloane în PNRR peste cât putem noi duce ca reformă vreodată. E ca la bețivul care nu se poate lăsa de băut și ar mai vrea să-I dai. Dacă-i spune doctorul nu mai bea, e supărat că s-a dus la medic. Așa și țara asta, dacă nu mergea la „medicul” de la Bruxelles nu știa că e bolnavă, iar dacă tot e bolnavă, să nu facă regim alimentar, ci să mănânce de toate, ca până acum.

Altfel, urlă cu gura mare că nu ne sunt respectate tradițiile de a consuma mai mult decât producem. Pentru apărarea acestor „tradiții” ar face orice, iar acum se folosesc de războiul de la graniță sau de pericolul extremismului. Rareș Bogdan vorbește de o căsătorie aproape din interes a PNL cu PSD pentru a oferi stabilitate României, deci și a județului Timiș. Din cauza că Putin e un barbar, ei trebuie să-și bată joc mai departe de bugetul acestei țări. Deși țara asta ar putea să fie stabilă și dacă cineva mai responsabil ne-ar guverna.

USL din 2012 ne-a propus o alianță PSD-PNL împotriva PDL, a lui Băsescu și chiar a DNA. De abia peste doi ani, în 2014, Putin a atacat Ucraina pentru a ocupa Crimeea și Donbas, iar Rareș Bogdan încă făcea emisiuni la Realitatea TV despre cum va elimina el pensiile speciale. Totul se joacă la alibi când e să cerșești votul românilor. Și nu numai. Mai prostești și activul de partid, arătând cum sacrificarea unei filiale liberale și punerea județului Timiș sub comandă PSD fără competiție electorală vine din nevoia de stabilitate cumva, nu?

Iar când afli că tineretul votează în majoritate cu AUR, conform unui sondaj IRES, așa cum a făcut-o cândva și cu USR, adică dă un vot antisistem fără să gândească în ce direcție o apucă, tu ce faci? Dai vina pe Tik-Tok? Păi pentru Tik-Tok trebuia să ai demult reglementări antimanipulare și împotriva îndobitocirii acestui tineret ce astăzi nu mai votează cu tine, PNL sau PSD. Păi nu poate trimite Kremlinul spioni în Austria câte cozi te topor au în România, nu poate produce propaganda rusă cât poate manipula Tik-Tok-ul prin toate gadgeturile din România cuplate la niște copii total pe dinafara fenomenului, iar guvernul de la București de abia acum se îngrijorează.

Școală nu le-ar fi trecut prin cap guvernanților să facă cu tinerii ăștia care habar n-au elementare informații de civică, de funcționalitate a adminstrației locale sau de stat, nu știu care este rolul parlamentului și al guvernului, dar sunt gata să rupă cămașa de pe ei pentru a dărâma sistemul, în ciuda lui Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 9th, 2024 at 09:17 )

Concluzia articolului face toți banii pentru că de fapt acum se văd consecințele sistemului educațional învechit, încă pe tiparului celui din comunism unde trebuiau învățate tot felul de noțiuni în școală pentru că după era mult mai dificil să ai acces la ele iar de problemele sociale se ocupau tovarășii de la partid, absolvenți de Ștefan Gheorghiu. Acum accesul la informație este facil în schimb crește importanța capacității de a o tria. Schimbările în general se întâmplă cu o viteză mult mai mare iar sprijinul generațiilor anterioare nu mai este la fel de util, astfel ca școala ar trebui să e axeze pe astfel de lucruri.
În rest, politicienii manipulează inducând frica pentru a compensa propriile inaptitudini prin măsuri fără logică. Dacă ei consideră că democrația este sub atac din partea statelor și partidelor nedemocratice, atunci evident că este nevoie de mai multă democrație prin sporirea libertăților, creșterea numărului de opțiuni electorale, întărirea meritocrației și corectitudinii în aparatul bugetar împreună cu reducerea cheltuielilor și oprirea risipei. Ceea ce au reușit însă e exact pe dos iar rezultatele comasării se vor vedea mai ales la europarlamentare fiindcă multă lume a sesizat duplicitatea Comisiei Europene în ceea ce privește PNRR unde sunt strecurate anumite puncte mai puțin convenabile pentru economia locală în special pe partea de creștere a fiscalizare pe care UE o dorește ridicată pentru a nu-i concura economic lucru care se reflectă la punctele 205-208.
Că tineretul votează inconștient cu AUR este o consecință iar pe lângă lipsa educației mai intervine și incompetența anumitor politicieni care au beneficiat de aceste voturi ieftine în trecut, exemplul elocvent fiind Iohannis iar altul, mai aproape de casă fiind primarul Fritz care în loc să se concentreze pe proiecte aproape de cetățean cum face acum pe ultimii metri și constrâns probabil de sondaje, a ținut să își impună viziunea asupra orașului la nivel macro care oricum era în contradicție cu necesitățile majorității.
Ceea ce trebuie însă precizat este că acești politicieni anti sistem nu sunt altceva decât niște unelte periculoase care nu prezintă soluții. Acestea poți fi folosite cu grijă în anumite scopuri dar dacă nu sunt utilizate corespunzător te pot arde de nu te vezi, aviz amatorilor.

S3rg1u a spus: (aprilie 9th, 2024 at 11:03 )

Ați înțeles complet aiurea. Adevărul e ăsta: pe cine n-am împușcat în dcembrie 89 nu ne va lăsa să trăim. Armele cam erau la ei, din nefericire. Și le-a și ieșit teatrul cu alegerile (nici n-avea cum să nu iasă la 80% proști în populație).

@AS generated comments a spus: (aprilie 9th, 2024 at 11:31 )

Care este viziunea macro a lui Fritz, pe deasupra în contradicție cu necesitățile majorității???? Fritz e primarul orașului și asta e scara la care se fac planificările și se lucrează. Nu există macro și micro. Ce influență are Fritz asupra necesităților majorității (a propos, a fost ales cu majoritate!) care nu depind de el, cum ar fi cele de venituri mai mari? Care este sistemul împotriva căruia se pune Fritz? Ăla reprezentat de Interlobu? De odraslele milițienilor și securiștilor? Ce ne-a adus sistemul reprezentat de Robu ca să plângem după el (sistemul)??? Ce soluții ți-a adus Robu la problema traficului (de exemplu)? Ai fost vreodată în spitalul județean, să vezi ce aglomerație și ce atmosferă de morgă? Unde sunt piscinele de cartier promise de Robu? Pe malul Begăi, la interlopi?
Pe banii contribuabilului, direcționați de Ciolacu către voi, speli de zor cadavrul PNL-ului. Problema e că pute și-i în mare parte descompus. Nu-i duceți mai sus de 15% în Timișoara.

Daniel a spus: (aprilie 9th, 2024 at 13:32 )

@AS generated comments
Cum care e viziunea lui Fritz? Nu e evident? Este cea pe care și-o dorește impusă de a transforma orașul conform utopiei ecologiste al cărei reprezentant este. Nu trebuie să căutăm mult pentru a determina de unde au apărut verzii germani, grupare din care acesta face parte. Nu s-a sinchisit deloc să facă amenajări în cartiere care să crească confortul cetățenilor în schimb a știu că crească taxele la plafonul maxim admis de legislația națională, firmele ajungând să plătească de 3 ori mai mult decât în alte orașe. În loc să facă ceva pentru oameni, aproape de ei, a risipit bani pe consultanță și tot felul de studii. Vorbim de presupușii interlopi ai lui Robu dar ne facem că nu îi vedem pe cei a lui Fritz, care sunt white collar care trăiesc din studii și consultanță. Că l-a votat lumea pe Fritz nu e un argument pentru că mulți nu au știut ce votează cum este cazul acum cu AUR. Fritz s-a lăudat cu multe, inclusiv cu diploma s-a de studii pe care încă nu a prezentat-o ceea ce îl descalifică și mai mult, pe lângă faptul că este incompetent, lucru demonstrat. Apoi spitalul județean nu are nicio legătură cu primăria dar trebuie adus în discuție cum se mai face cu centura care este la minister. Dacă piscinele aveau un fundament economic ar fi fost făcute, problema fiind ca în campanie electorală se promite marea cu sarea deși multe lucruri sunt fără sens. De altfel nici Fritz nu a făcut nici 10% din ceea ce a promis, lucru care poate fi verificat pe site-ul său din campania trecută. Nu știu ce bani ar fi direcționat covrigarule către mine, probabil te referi la o anumită parte din presă abonată la banii partidelor de la stat, un lucru detestabil de altfel. În locul tău mai mult mi-aș face grijă să nu fiți voi depășiți de AUR decât de PNL că vorba aia, prima dată faci curat la tine în bătătură.

Horia a spus: (aprilie 9th, 2024 at 14:20 )

Ia uite. Toti latraii anti Fritz se aduna doar la articolele care sustin argumente anti partidele de 34 ani comasate. Ce mirare.

Reveniti-va oameni buni. Nu ai ce sa cauti cu Tudose, Grapini si Simonis in Timis. Astia vor subjugarea totala a tuturor insititutiilor de stat de aici catre politic si bucuresti.

Dan A. a spus: (aprilie 9th, 2024 at 15:40 )

Stabilitatea e de mai multe feluri: a lui Ceausescu, a lui Putin, a lui Dragnea, a lui Rares Bogdan. Ar mai fi una, a nostra, dar nu e importanta.

andreea a spus: (aprilie 9th, 2024 at 16:09 )

Timisorenii au murit in 89 ca sa vina Robu pe cai mari pesedisti, calarit de un interlop de la Bucuresti Simonis. Timisul urmeaza sa fie cumparat la bucata de cei 3 trandafiri galbeni. Pazeste-ne doamne…

Daniel a spus: (aprilie 9th, 2024 at 16:25 )

@Horia
Listele electorale pentru europarlamentare sunt unice la nivel național. Cei de pe listă nu au nicio treabă cu vreun județ în cazul acesta.

emilia a spus: (aprilie 9th, 2024 at 18:06 )

@Daniel asa este. Cei de pe lista PSD n-au nici-o treaba cu judetul. Si singurul care are treaba e un interlop si jumatate. Dar ai completa dreptate, lista PSD e sub orice critica pentru europarlamentare SI judet. De grapini nu doresc sa adaug nimic.sau de comunistii pnl de la Cluj.

O sa il votez pe Tudose sau Dancu daca se rupe si o factiune din PSD asa cum PNL deja s-a rupt in 3 pana acum.

Amice, ești idiot! a spus: (aprilie 9th, 2024 at 19:22 )

Du-te dracului de t\mpit! Ce plm de utopie ecologistă? Unde-i scrisă utopia ecologistă a lui Dominic Fritz? Care verzi germani? De unde și până unde Fritz la ecologiștii germani? Ce înseamnă confortul cetățenilor și amenajări în cartiere? Să planteze Fritz în 3 ani arbori multiseculari să țină de umbră? Să bage traficul auto în subteran? Să izoleze termic toate blocurile? Ce confort când la supermarchet plătești pe de-ale gurii cel puțin dublu decât acum 4 ani? Uităt-te în arhiva Arte să-l vezi pe Robu cu interlopi! Nu mă fute grija să nu fiu depășit de AUR (am prieteni și-n USR, și la AUR și la PNL), n-am nicio funcție în niciun partid și poate nici n-o să pot merge la votare. Curat în bătătură ar fi ca redacția DB să te cam oprească de la poluarea acestei platforme. Ești sau sunteți o acțiune de lobby-comunicare-neuro-manipulare în favoarea PNL. Și nu poți lua pauză pentru că așa-i contractul. Lucru demonstrat din postările tale de până acum.

@Daniel @Horia a spus: (aprilie 9th, 2024 at 19:24 )

Ce vorbești! Faptul că votanții din Timiș o văd pe listă pe Grapini le este indiferent, nu? Poate după mintea ta. Numele din listă sunt niște abstracțiuni, nelegate în vreun fel de un județ sau oraș, nu?

Jack a spus: (aprilie 9th, 2024 at 20:58 )

O sa il votez pe Robu ca sa scapam de bulangiul de Fritz. In rest voi vota Aur pe linie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să impresioneze, în timp ce Politehnica a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. În C7, Ghiroda a obţinut o victorie preţioasă la Filiaşi, 3-1, care o ţine pe prima poziţie. Razvan Trandu, Dragoş Coroiu şi Ion Vasluian au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto
Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent în localitatea Tapia. Acesta fusese închis circulației în toamna anului trecut, ceea ce a însemnat probleme mari pentru locuitorii din zonă, care nu au mai avut pe unde traversa acel canal. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Județean Timiș anunța închiderea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia
Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire. Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara
Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL. Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor
Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară prin abandonul adversarului Darleys Perez, sâmbătă seara, în Gala Biea Fighting Championship 4. Prima rundă a fost echilibrată, apoi a doua dominată de român, iar columbianul s-a retras după două runde, acuzând o accidentare la braţ. Aşadar, KO tehnic şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Top