Primăria Timişoara

Dominic Fritz a pornit oficial în cursa pentru un nou mandat la conducerea Timișoarei

Toți liderii partidelor componente ale Alianței Dreapta Unită au venit, marți, la Timișoara, pentru a-și prezenta susținerea pentru Dominic Fritz. El și-a lansat, oficial, candidatura la un nou mandat de primar al Timișoarei, în paralel fiind prezentată și lista candidaților eligibili pentru consiliul local.

Într-un show bine pus la punct, Cătălin Drulă, USR, Eugen Tomac, PMP, și Ludovic Orban, Forța Dreptei, au fost cei care au deschis evenimentul pre-electoral, arătându-și susținerea pentru actualul primar al orașului.

”Ce bucurie să fim astăzi aici atât de mulți oameni, diferiți, atât de muți timișoreni, timișeni, toți uniți într-un crez: înainte, nu înapoi. Am o echipă superbă, Alianța Timișoara Unită, Alianța Dreapta Unită, și pentru asta vă mulțumesc la toți. Suntem astăzi aici pentru că trebuie să apărăm proiectul nostru, să apărăm drumul european, de modernizare, pe care Timișoara l-a luat în ultimii patru ani. Suntem aici pentru că acest proiect de apărare, de continuitate, a căpătat o nouă urgență, o nouă miză, cu comasarea celor două partide mari, care în curând, sper, vor fi doar un partid mic. Miza este să apărăm democrația însăți în România, în județul Timiș și în Timișoara. Ei, alianța, au foarte mult de pierdut în acest an. Tocmai de aceea au început deja cu mașinăria lor de atac. Noi toți trebuie să ne așteptăm la două luni de atacuri multe, unele cât de cât corecte, democratice, legitime, dar multe altele altele sub centură. O să auziți multe despre mine, despre Alin Nica, despre colegii din Alianța Dreapta Unită, lucruri pe care nici nu vi le puteți imagina”, a declarat Dominic Fritz.

Cătălin Drulă, liderul USR a făcut referire la alianța dintre cele două partide, PNL și PSD, subliniind că Robu este candidatul PSD, un slogan pe care l-a repetat de mai multe ori în ultimele sale apariții publice.

„Unii vor să ne întoarcă înapoi. Adversarul la primărie este candidatul PSD. PSD, partidul împotriva căruia Timișoara și Timișul și Banatul s-au luptat începând din 1990 și până astăzi. PSD-ul a revenit într-o formă mai nocivă și mai toxică, printr-o șmecherie politică. Speră că vor câștiga Timișul și Timișoara. Le spun că se înșală. Timișoara, Timișul și Banatul vor spune nu pesedismului și vor alege dreapta. În primul rând un mesaj de speranță. ”, a spus Drulă.

Robu a fost vizat și de Ludovic Orban, care a adus în prim plan probabila aducere din nu în prim plan a unor liberali intrați în dizgrația partidului, Ionuț Nasleu, Alin Popoviciu, Florin Răvășilă sau Cosmin Buboi, spunând că Robu este un candidat al clanurilor și al mafioților.

Noul partener de tandem al lui Dominic Fritz, Alin Nica, cel care va reprezenta alianța la lupta pentru un nou post de președinte al consiliului județean, din postura de nou membru al Forța Dreptei.

”Pentru că spiritul Timișoarei nu poate fi replicat nicăieri în țară, din acest motiv trebuie să spune acum și aici lucrurilor pe nume. Cp ne-am adunat aici ca și susținători ai valorilor de dreapta, c ași oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD să acapareze întreaga putere în România. Nu e un pericol de neglijat. Vă spun acest lucru pentru că provin dintr-o filială a PNL care a fost distrusă, practic, și acaparată, pentru interesele personale ale PSD, care nu puneau preț pe interesele Timișoarei și ale Timișului. Dacă au fost în stare să își saboteze propria echipă, cum credeți că se vor comporta când vor fi la butoane?”, a spus Alin Nica.

Momentul lansării candidaturii lui Fritz a însemnat și prezentarea listei cu viitorii candidați ai alianței Timișoara Unită pentru consiliul local, cel puțin a celor considerați eligibili. Așadar, avem o listă ”reșapată”, cu doar câțiva dintre cei care sunt consilieri locali ai USR în prezent, la care se adaugă și noi candidați, dar și reprezentanți ai noilor parteneri. Desigur, de pe listă nu lipsesc Paula Romocean liderul USR Timișoara și Ruben Lațcău, actualul viceprimar, dar cap de listă este Dominc Fritz. Pe listă s emai regăsesc Rodica Militaru, Sorin Zavelița, Silvia Radoicovici, Răzvan Negrișanu, Larissa Mihala, Ovidiu Merean, Nicoleta Niculiță, Sorin Povară, Mihaela Rusu, Roberto Sebastian David, Elena Șipoș, Farkaș Imre, Raluca Buhaș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

8 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago