Opinii

Jurnal de campanie (7). Cel mai corect dintre candidaţi. Alina Sperlea promite că, dacă va ajunge primăriţă, va aduce în Dumbrăviţa toate nenorocirile din lume

Ei bine, mai sunt şi candidaţi la primărie care nu promit că vor face noi drumuri, şcoli, grădinţe, creşe, curăţenie, investiţii în lapte şi miere. Din contră, se angajează să aducă tot răul de pe pământ în cazul în care vor ajunge primari. Că la mijloc e o crasă lipsă de educaţie, ca să nu spun prostie, e cu totul altceva. Caz concret, Alina Sperlea, candidata PSD-PNL, precum şi a lumii interlope la Primăria Dumbrăviţa.

Aceasta s-a întâlnit, joi, cu eminentul şi şcolitul premier Marcel Ciolacu, dar şi cu Profesorul Nicolae Robu (după cum se vede în imagine), după care a atacat cu aplomb tastele calculatorului.

“Cu bucurie va anunț că am avut onoarea de a deschide cutia Pandorei. Într-o întâlnire cu domnul Alfred Simonis, Marcel Ciolacu, prim-ministrul Romaniei, și câtiva membri ai guvernului, am adus în discuție problema infrastructurii de invatamant din comuna noastră (…) Este un pas important în direcția asigurării unei educații de calitate și a unei comunități în continuă dezvoltare”, a postat Sperlea pe pagina ei de Facebook.

Aşadar, ce ne spune candidata? Că a deschis “cu onoare” Cutia Pandorei pentru dumbrăviţeni. O fi auzit şi ea de această cutie, i s-a părut că sună mişto şi o fi crezut că e plină de bijuterii, chei de la Range Rover, promisiuni de vânzare, titluri litigioase, PUZ-uri, PUD-uri etc.

Ghinion, vorba unuia care a binecuvântat comasarea PSD cu PNL, dar Cutia Pandorei e cu totul altceva. Orice copil care a pus cât de cât mâna pe o carte îţi va spune că e locul unde sunt ţinute toate relele din lume. Şi vine din  mitologia greacă, unde Zeus l-a pus pe Hefaistos să creeze o cutie în care zeii au depus toate relele: cruzimea, aroganța, suferința/durerea, vanitatea, lăcomia și gelozia, ura, lăcomia, bolile, lenea, tristețea, teama, înșelăciunea, suferința și moartea.

Bezna minţii, candidata PSD-PNL face această imensă gafă care ţine de educaţie în contextul unei postătri despre… educaţie. Ideea e că aceeaşi mitologie greacă are o expresie şi pentru ceea ce dorea să exprime Sperlea. I se spunea cornul abundenței sau cornucopia. Altfel, românii au o vorbă: prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

4 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

5 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

9 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

9 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

9 ore ago