Economic

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire.

Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara – Arad este deschis la ora actuală pe Lotul 2 Lugoj – Timișoara Est, care are în prezent o lungime totală de 54,13 km de linie simplă, iar la finalul lucrărilor de modernizare, prin dublarea căii ferate pe întreaga distanță, tronsonul Lugoj – Timișoara Est va avea o lungime totală de linie simplă desfășurată de circa 108 km, spun cei de la CFR Infrastructură, Regionala Timișoara.

La ora actuală sunt în derulare lucrările de defrișare a vegetației și de amenajare a drumurilor tehnologice. În stațiile Topolovățu Mare, Recaș, Lugoj și Remetea Mare se demontează firul de contact și cadrul șină-traverse pe anumite linii, fără implicații în circulația trenurilor. De asemenea, se execută fundații pentru peroane, iar la podul peste Timiș, lucrările sunt în derulare în zona pilei nr. 1.

Tronsonul de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad (162,19 km) va fi modernizat în cadrul celor 4 loturi delimitate geografic, la ora actuală fiind emise autorizații de construire (etapa I) pentru LOTURILE 2,3, și 4: Lotul 1 Caransebeș – Lugoj (39,56 km) – 1,34 miliarde de lei, fără TVA – etapa de proiectare; Lotul 2 Lugoj – Timișoara Est (54,13 km) – 1,91 miliarde lei, fără TVA (proiectare și execuție); Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj (13,86 km) – 1,44 miliarde lei, fără TVA (proiectare și execuție); Lotul 4 Ronaț Triaj – Arad (54,86 km) – 2,18 miliarde lei, fără TVA (proiectare și execuție).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

30 de minute ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

3 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

3 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

5 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

6 ore ago