Social

Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano.

Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de studenți, care reinterpretează scaunul tradițional românesc din perspectiva diferitelor concepte și teme precum: reciclare, relaxare și stil. În ultimii șase ani de realizare a acestui proiect, conceptul principal a rămas o invitație, adresată tuturor persoanelor care petrec mult timp pe gadgeturi, să se așeze să admire arta creată studenții timișoreni.

Proiectul cuprinde tabureţi realizaţi de studenţii Antoci Daniel, Foltean Roxana, Milko Bogdan, Munćan Nikoleta şi Pop Emilia-Edith, şi obiecte printate 3D realizate de studenţii Balla Marta, Besenyei Hilda, Bota Ariadna, Brasovan Antonela, Buiciuc Vanessa, Balanici Alina, Cenadan Gabriela-Olimpia, Clipei Paula, Cotut Adrian, Faricea Aura, Iacob Cristina, Ionescu Alex, Iovan Alexandru, Lazau Maria, Meixensberger Astrid, Mirzoi Elena, Rumseavicius Elena, Suba Miriam, Sztarna Gabriela, Tcaci Evelina, Tîrziu Anda.

Proiectul face parte din cadrul expoziţiei cu titlul „WE WILL DESIGN: CONVIVIAL LABORATORY” și este coordonat de conf.dr.arh. Camil Milincu, conf.dr.arh. Cristina-Maria Povian, lect.dr.arh. Andreea Anghel, dr.arh. Mihai Donici.

Adiacent expoziţiei, a avut loc un masterclass pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, care a cuprins o serie de activităţi documentare şi prelegeri organizate cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Masterclass-ul se încadrează în programul de colaborare anuală cu Universitatea Politehnică din Timişoara.
BASE Milano este un hub de creaţie în Milano, care cuprinde spaţii expoziţionale, spaţii de coworking, studio de înregistrare sunet şi imagini, cazare pentru rezidenţe şi alte facilităţi care să ofere toate condiţiile pentru o comunitate creativă şi schimburi culturale.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

27 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

39 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago