Primăria Timişoara

A fost lansată licitația pentru demolarea vechii pasarele pietonale peste Bega de la Parcul Copiilor și construirea uneia noi/FOTO

Municipalitatea timișoreană anunță că a lansat licitația pentru demolarea actualei pasarele pietonale care leagă strada Pestalozzi de Parcul Copiilor și înlocuirea acesteia cu o pasarelă nouă. Suma alocată de primărie, din bugetul propriu, pentru acest obiectiv, este de peste 8,6 milioane de lei. 

Luni, licitația a fost urcată pe SEAP. Firmele interesate își pot depune ofertele pentru construcția noii pasarele pietonale, devenită în ultima perioadă ”a îndrăgostiților”.

”În baza contractului vor fi executate lucrări (proiectare si execuție) aferente obiectivului de investiție: „Pasarela Îndrăgostiților (Parcul Copiilor)”, în conformitate cu cerințele documentației de atribuire. Contractul include prestarea serviciilor de proiectare (elaborarea Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Desființare/Construire (D.T.A.D.+D.T.A.C+D.T.O.E), elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (P.T.E), asigurarea asistentei tehnice de specialitate din partea proiectantului, întocmirea documentației As Built), precum și execuția și finalizarea lucrărilor proiectate pentru obiectivul de investiție ”Pasarela Îndrăgostiților (Parcul Copiilor)”, în conformitate cu cele prevazute în documentația de atribuire”, se spune în enunțul licitației.

Conform PMT, noua pasarelă va fi una modernî, mai largă, cu rampe speciale de acces, iluminat arhitectural și cu spații verzi.  Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local.

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță. Infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

Actuala pasarelă a fost dată în folosință acum 75 de ani și de atunci nu s-au mai făcut lucrări serioase la ea. Așa , am ajuns în situația în care a trebuit să o închidem pentru că punea în pericol siguranța celor care o traversau. Am avansat cu documentația și acum căutăm o firmă serioasă care să se ocupe și de proiectarea și deconstrucția viitoarei legături peste Bega”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Mai mult, administrația dovedește că este și una romantică.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria intenționează să păstreze structura metalică pecare sunt prinse lacătele fixate acolo de perechile de îndrăgostiți și care a dat și numele pasarelei. Grilajul cu lacăte va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.”, au anunțat cei de la primărie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Echipă mică, dar cu suflet mare şi un public incredibil! România a dat de pământ cu Ucraina

România a reușit un joc de senzaţie și a câștigat categoric 3-0, cu Ucraina, în…

3 ore ago

Doar 502 timișoreni și-au încasat prima de casare din programul Rabla Local

Până în acest moment, doar 594 de beneficiari, dintre cei 1631 care s-au înscris în…

3 ore ago

Prefectul de Timiș avertizează primarii care vor rămâne fără post: Faceți-vă treaba până la final

Cazul Buciu, în care echipa de la conducerea primăriei Lugoj a anunțat demisia din funcție,…

3 ore ago

În această lună se reiau lucrările de reabilitare la Turnul de Apă Iosefin. A fost semnat contractul cu noul executant

Primăria Timișoara reușește să deblocheze unul dintre cele mai nefericite programe de reabilitare a patrimoniului…

5 ore ago

UPT, contribuţie importantă la un proiect internaţional de succes, despre știința deschisă și educația deschisă

UPT, realizare importantă şi în afara ţării. În prima parte a lunii iunie 2024, proiectul…

7 ore ago

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa…

9 ore ago