Primăria Timişoara

A trecut la vot din a doua încercare. Primăria Timișoara poate acum cumpăra cele două părți din cota de proprietate a locului de grădiniță din Piața Traian

Cu o nouă ședință de îndată a consiliului local, Primăria Timișoara reușește să obțină, din a doua încercare, acceptul să dea 400.000 de lei pe două părți din cele 9 ale proprietății din Piața Traian, unde primarul Dominic Fritz ar dori o nouă grădiniță. Plenul de îndată convocat joi a adus la discuții și vot 19 consilieri locali, iar aceștia au fost de acord cu achiziția.

Proiectul pus pe ordinea de zi suplimentară de 22 de puncte atașată ședinței de plen ordinare de luni, de achiziție a două părți din proprietatea de pe strada 3 August 1919 nr.25, picat atunci din lipsă de voturi favorabile, a reușit acum să treacă. Subiectul a devenit unul de contre, numai bun pentru o campanie electorală în curs, cert este că acuzațiile au curs, de o parte cum că liberalii blochează un asemenea proiect important, de cealaltă parte că proiectul a fost băgat ”pe șest” la vot, cu doar mai puțin de o oră înainte de ședință, deși era o procedură rezolvată încă din luna martie, cu speranța că nimeni nu va vedea nimic și se va vota la foc automat. Ei bine, nu s-a întâmplat așa.

În aceste condiții, primarul a convocat, apelând ”la cea mai de urgență” variantă, consiliul local, pentru o ședință de îndată, în cadrul căreia era evident că punctul principal era exact acea achiziție imobiliară de către municipalitate. Au fost adunați 19 consilieri și cu toții au votat cu ”DA”, așa că proiectul a trecut. Acum, primăria va putea plăti suma de 400.000 pentru cota de 2/9 din imobilul amintit, unul situat chiar vizavi de Biserica Millenium și despre care Dominic Fritz spunea că poate fi o excelentă locație pentru o grădiniță. Celelalte șapte părți ale clădirii aparțineau deja municipalității, acum instituția poate deveni singurul proprietar al clădirii, cel de-al doilea proprietar decizând să renunțe la partea sa și să o vândă.

Conform consilierului local liberal Dan Diaconu, prețul stabilit și trecut prin comisia de negociere a fost mai mare decât cel din raportul de evaluare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului,…

15 ore ago

Din acest weekend putem merge direct de la Timișoara cu trenul spre litoralul Mării Negre

CFR Călători anunță lansarea, din acest weekend, a programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii…

19 ore ago

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul…

19 ore ago

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului…

20 de ore ago

Primul transfer la Dumbrăviţa este de fapt o revenire

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea primului transfer pentru sezonul 2024/2025. Mijlocașul Luca Bodri revine…

22 de ore ago

Cum va fi vremea în weekendul 15-16 iunie 2024

După multe zile cu ploi şi vijelii, în sfârşit vin şi zile senine. Weekendul acesta…

23 de ore ago