Economic

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere.

Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru  casele  și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în cazul Timișoarei observăm un avans cu 5% la nivelul cererii. De exemplu, la Cluj-Napoca, un alt punct fierbinte de pe harta imobiliarelor din zona de vest a țării, cererea pe segmentul închirierilor s-a redus cu 37% față de începutul anului trecut. Important de menționat este, însă, faptul că în Timișoara găsești locuințe de închiriat la unele dintre cele mai accesibile prețuri, pe unele tipologii de proprietăți chiar la nivelul de jos înregistrat în rândul principalelor centre regionale din țară.

Timișoara a avut la începutul acestui an a treia cea mai variată ofertă de case și apartamente disponibile la închiriere din țară, după București și Cluj-Napoca. Discutăm, conform datelor Imobiliare.ro, despre 4.200 de locuințe, dintre care 800 au fost proprietăți noi. Chiar și în aceste condiții, pe piața închirierilor s-a putut observa o ușoară scădere a ofertei, o tendință similară fiind identificată și în Capitală. Numărul locuințelor finalizate începând cu 2020 și listate acum la închiriere a crescut considerabil raportat la cel înregistrat în primul trimestru din 2023, respectiv cu 14%.

Cele mai ieftine zone din oraș sunt Buziașului, cu o medie de 295 de euro pe lună, Dâmbovița cu 350 de euro pe lună, nivel la care se situează și Calea Șagului.

Cea mai scumpă zonă din oraș este Cetate, cu 500 de euro pe lună, urmată de Mircea cel Bătrân, cu 475 de euro pe lună și Aradului, cu 450 de euro pe lună.

Ca și tip de apartament, în Timișoara se solicită în medie 240 de euro pentru o garsonieră, 400 de euro pentru două camere și 450 de euro pentru trei camere.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Greşeala care a costat o viaţă de om. Accident mortal în Banat

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe DN 58…

7 ore ago

Turul ciclist Timișoara-Szeged se mută sâmbătă și duminică, odată cu Zilele Triplex Confinium

Cea mai nouă ediție a Turului ciclist Timișoara – Szeged. a treia, așteaptă pasionații plimbărilor…

7 ore ago

Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”

Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele…

7 ore ago

SCM Poli învinge clar Minaur, iar Turda încurcă Steaua. Timişoara scapă de baraj

Bucurie mare în sânul prim-divizionarei de handbal SCM Poli. Dacă în ultimele două sezoane echipa…

7 ore ago

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările…

8 ore ago

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei,…

9 ore ago