Primăria Timişoara

Consilierii locali au aprobat documentația înființării a trei centre de aport voluntar a deșeurilor, cu fonduri europene

Timișorenii vor putea scăpa mai ușor, fără să fie nevoiți să ”ascundă” într-o rampă clandestină, deșeurile și lucrurilor care nu se pot arunca la pubelă. Aleșii locali și-au dat acordul pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investițieÎnființarea a trei centre de colectare prin aport voluntar (CAV)”. Cele 3 centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2500 mp fiecare și vor fi amplasate pe: Aleea Pădurea Verde,  Calea Dorobanților și Calea Moșniței.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Centrele vor avea o capacitate mai mare de preluare și pregătire pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. Aceste centre sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale și se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Înființarea centrelor de colectare selectivă prin aport voluntar (CAV) este finanțată prin PNRR, valoarea sumei alocate 2.336.160 euro fără TVA (778.720 euro pentru un CAV).

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, întocmite de CSP PROIECT LINE SRL – Cluj-Napoca, în valoare de 150.000 lei, fără TVA sunt finanțate de la bugetul local.

Pe raza municipiului Timișoara funcționează în prezent 4 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, care preiau gratuit deșeuri din construcții, deșeuri voluminoase și vegetale, după următorul program: centrul de pe Aleea Avram Imbroane, nr. 70: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Calea Torontalului, nr. 94: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Calea Moșniței (fostă Strada Torac, nr.2-4): L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă Strada Mile Cărpenișan, nr. 3): L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul, lecție de fotbal în patria gugulanilor

Timisul Șag este ca și promovată în liga a treia după ce s-a impus cu…

4 ore ago

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid…

10 ore ago

Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente

Două accidente asemănătoare, în care au fost implicaţi şoferi care au băut zdravăn, apoi s-au…

11 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei

În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare…

11 ore ago

CJ Timiș vrea instalarea de panouri solare pentru energie pe noua clădire a Direcției de Asistență Socială din Lugoj

În prima ședință de plen de după lupta electorală de duminică, consilierii județeni timișeni au…

14 ore ago

La Pasajul Solventul a fost finalizată rampa specială, destinată amplasării viitorului cheson

Constructorul care se ocupă cu realizarea pasajului Solventul a reușit să mai bifeze o nouă…

15 ore ago