Primăria Timişoara

Consilierii locali au aprobat documentația înființării a trei centre de aport voluntar a deșeurilor, cu fonduri europene

Timișorenii vor putea scăpa mai ușor, fără să fie nevoiți să ”ascundă” într-o rampă clandestină, deșeurile și lucrurilor care nu se pot arunca la pubelă. Aleșii locali și-au dat acordul pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investițieÎnființarea a trei centre de colectare prin aport voluntar (CAV)”. Cele 3 centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2500 mp fiecare și vor fi amplasate pe: Aleea Pădurea Verde,  Calea Dorobanților și Calea Moșniței.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Centrele vor avea o capacitate mai mare de preluare și pregătire pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. Aceste centre sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale și se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Înființarea centrelor de colectare selectivă prin aport voluntar (CAV) este finanțată prin PNRR, valoarea sumei alocate 2.336.160 euro fără TVA (778.720 euro pentru un CAV).

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, întocmite de CSP PROIECT LINE SRL – Cluj-Napoca, în valoare de 150.000 lei, fără TVA sunt finanțate de la bugetul local.

Pe raza municipiului Timișoara funcționează în prezent 4 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, care preiau gratuit deșeuri din construcții, deșeuri voluminoase și vegetale, după următorul program: centrul de pe Aleea Avram Imbroane, nr. 70: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Calea Torontalului, nr. 94: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Calea Moșniței (fostă Strada Torac, nr.2-4): L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00; centrul de pe Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă Strada Mile Cărpenișan, nr. 3): L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

18 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

19 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

19 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

19 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

19 ore ago