Social

După mai multe investiţii şi lucrări, Horticultura redeschide capelele din Cimitirul Calea Șagului din Timișoara/FOTO

Capelele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor realizate de Horticultura, societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara.

Cimitirul Calea Șagului a fost preluat în administrare de Horticultura în 2023, la finalul lunii septembrie, cu cele două capele aflate într-o stare de degradare: prizele, întrerupătoarele și corpurile de iluminat smulse de pe pereți, instalația electrică nefuncțională, gresia dezlipită și tencuiala căzută.

Pentru a repune în funcțiune capelele, primul pas a fost refacerea instalației electrice, ce reprezenta un pericol pentru vizitatori, lucrare finalizată în decembrie 2023. Renovarea efectivă a celor două capele a început în luna aprilie. Lucrările au inclus zugrăvirea interiorului și a exteriorului clădirilor, montarea de gresie antiderapantă, montarea aparatelor de climatizare, repararea copertinelor, tratarea și înlocuirea lemnului de pe terase și înlocuirea ușii la una din capele. Investiția realizată a fost în valoare de 123.471 lei fără tva.

Cele două capele sunt disponibile pentru închiriere la prețul de 350 lei/24 de ore și vor fi deschise pe perioada orarului de funcționare a cimitirului, între orele 08.00 – 20.00. Acestea pot fi rezervate la numărul de telefon 0770 700 477.

De la preluarea Cimitirului Calea Șagului Horticultura a realizat mai multe investiții pentru a crea condiții decente în beneficiul timișorenilor: renovarea porților de intrare, a gardului adiacent Parcului Clăbucet, a magazinului și a clădirilor administrative, refacerea sistemului electric și a sistemului de iluminat. Totalul investițiilor realizate se ridică la 208.985 lei fără tva. La acestea se adaugă colectarea și evacuarea deșeurilor (peste 400 mc doar în prima lună) cu un cost total de 127.000 de lei pentru primele 5 luni de contract și cosirea vegetației ce se afla peste nivelul monumentelor.

„Continuăm investițiile prevăzute prin contractul de administrare pentru a readuce cimitirele la o stare normală de funcționare. Depunem eforturi pentru a oferi servicii de calitate la prețuri accesibile persoanelor îndoliate”, a declarat Mircea Vancia, director general interimar Horticultura.

Horticultura continuă investițiile în perioada următoare în Cimitirul Rusu Șirianu, cu refacerea rețelei electrice și a sistemului de iluminat. În același timp, angajații societății derulează periodic acțiuni de cosire, erbicidare, toaletare și evacuare deșeuri în cele două cimitire.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timişoara are o nouă campioană la tenis: Ryana Deac Iancău

Deşi din punct de vedere al infrastructurii sportive Timişoara este încă departe de renumele oraşului,…

7 ore ago

Din acest weekend putem merge direct de la Timișoara cu trenul spre litoralul Mării Negre

CFR Călători anunță lansarea, din acest weekend, a programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii…

10 ore ago

Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj

Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul…

10 ore ago

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului…

12 ore ago

Primul transfer la Dumbrăviţa este de fapt o revenire

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa anunță perfectarea primului transfer pentru sezonul 2024/2025. Mijlocașul Luca Bodri revine…

14 ore ago

Cum va fi vremea în weekendul 15-16 iunie 2024

După multe zile cu ploi şi vijelii, în sfârşit vin şi zile senine. Weekendul acesta…

14 ore ago