Primăria Timişoara

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie de lucrări de reparații și modernizare. Investițiile totale vor fi de aproximativ două milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA vor începe, după Paști, lucrări de modernizare în piețele Doina și 700. Astfel, în Piața Doina va fi asfaltată platforma, va fi înlocuit acoperișul, va fi realizată hidroizolația și vor fi executate reparații în hala de lactate. În Piața 700, proiectul municipalității prevede amenajarea platformei și refacerea acoperișului dar și montarea unui sistem modern de climatizare în hala cu flori. La final, în cele două piețe fructele și legumele proaspete vor fi expuse spre vânzare pe mobilier și mese noi.

 “Știu că este un disconfort atât pentru cei care își fac cumpărăturile în piață, cât și pentru comercianți, dar sunt lucrări pe care trebuie să le facem pentru a avea un comerț modern. Și în Piața Doina și în piața 700 ultimele lucrări serioase de modernizare s-au făcut acum 20 de ani, la începutul anilor 2000. Am discutat și cu cei care vând în piețe și cu clienții și nu e nimeni mulțumit de condițiile de acolo. Am amânat începerea lucrărilor până după Paște tocmai pentru ca timișorenii să se aprovizioneze pentru sărbători”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Lucrările din piețele Doina și 700, în valoare de aproximativ două milioane de lei, vor dura circa o lună și vor fi completate de montarea mobilierului nou și instalarea de camere de monitorizare. Comercianții care au contract cu SC Piețe SA își vor păstra locul, în condiții similare celor de până acum, după caz.

În Piața Lipovei, condițiile se vor îmbunătăți atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători la finalul proiectului ce prevede reamenajarea spațiilor și a platformei și reparații la fațada complexului. 

În Piața Badea Cârțan, unde recent au fost finalizate lucrări de modernizare a halei de lactate, sunt executate reparații la fațadă. În plus, Primăria Timișoara continuă lucrările de reconfigurare a zonei, astfel încât accesul cumpărătorilor să fie mai facil și mai sigur, străzile să fie mai aerisite, iar circulația tramvaielor să nu mai fie îngreunată de mașinile care circulă pe linii.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: piata doina

Recent Posts

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

14 minute ago

Anunţ Ghiroda

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GHIRODA anunță publicul…

2 ore ago

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Cameră, în organizarea UVT

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara organizează…

2 ore ago

Continuă operațiunile de măturat stradal. E necesară parcarea alternativă

La Timișoara continuă campania de salubrizare stradală începută pe străzi, în luna aprilie. Această campanie…

2 ore ago

Accident pe Calea Buziaşului. Un pieton, în stare gravă după ce a fost acroşat de o autoutilitară

Incident rutier grav, marţi în jurul orei 9.30 pe Calea Buziaşului. Un muncitor care lucrează…

2 ore ago

Oţelul are 2-0 în finala campionatului de futsal cu CFR Timişoara

Decizia de a menaja titularii şi a juca cu rezervele în ultimul meci din play-off…

3 ore ago