Opinii

Jurnal de campanie (17). Curat murdar! Analiză Expert Forum: PNL a finanţat un site fantomă anti Fritz

Expert Forum (EFOR) a făcut o monitorizare a finanţării campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie. De menţionat că EFOR s-a specializat, în ultimii ani, în monitorizarea modului în care partidele cheltuiesc banii primiţi de la bugetul de stat şi nu numai. În acest raport EFOR a analizat datele legate de finanțarea campaniei electorale, publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la data de 16 mai. Raportul include date despre sursele de finanțare, cheltuieli, topuri cu cele mai mari contribuții pentru fiecare tip de scrutin. De asemenea, a inclus o analiză a cheltuielilor din mediul online, realizate prin Facebook sau Google. Raportul integral poate fi studiat AICI.

La partea cu promovarea pe Facebook a fost inclus un scurt capitol privind finanţarea unor site-uri fără proprietari, specializate în campanie negativă.

„De asemenea, am identificat mai multe pagini care au fost promovate, dar al căror proprietar nu este evident. Acestea promovează campanii negative împotriva unor partide sau politicieni. Lista de mai jos nu este exhaustivă, însă acoperă unele dintre aceste pagini cu activitate constantă”, se arată în raport.

Pe locul 2 aici se află pagina Timișoara Update, care a fost creată pe 14 martie 2024, şi a cărei singură preocupare este denigrarea primarului Dominic Fritz. Este de altfel singura pagină de acest gen din Timişoara, potrivit analizei EFOR.

Raportul nu arată concret cine a finanţat pagina, dar nu trebuie să fii Sherlock Holmes ca să îţi dai seama. Astfel, cu ceva timp în urmă, într-o postare, ulterior ştearsă, fostul primar Nicolae Robu promova această pagină pe contul său de Facebook.

Ulterior a revenit cu unul din celebrele sale sondaje pentru a vedea dacă fanii săi consumă respectivul produs. Ghinion, nu prea!

Şi asta nu ar fi cea mai mare problemă, dar tot Robu se plânge că este victima unei campanii denigratoare şi manipulatoare dusă pe mulţi bani. Ori până acum doar staff-ul său a dus o astfel de campanie murdară, inclusiv outdoor, împotriva lui Dominic Fritz. Dar Robu nu ar mai fi Robu dacă nu s-a folosi din plin de zicala „Hoţul strigă hoţul!”

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

CCIA Timiș a fost vizitată de o delegație de oameni de afaceri din Japonia

O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze…

19 ore ago

DRDP Timișoara anunță că lucrările la Centura Sud au ajuns la 90 la sută din total/Foto

Activitatea s-a reluat în forță pe șantierul Centurii Sud a Timișoarei. Circa 400 de persoane,…

19 ore ago

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

21 de ore ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

22 de ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

24 de ore ago