În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire al Clinicii ORL, în prezent în etapa de retușuri după șantier, după semnarea contractului pe noul program de finanțare europeană. Clădirea cu parter și patru etaje, zece cabinete și două săli de tratament cu echipamente medicale de ultimă generație și sală pentru urgențe a fost construită de la zero cu fonduri de la bugetul local și fonduri europene pe Programul Operațional Regional.
În urma unui vot exprimat marți de aleși în Consiliul Local, investiția va fi transferată pe noul program de finanțare cu fonduri europene, din POS Sănătate.
Noua Clinică ORL de pe Bulevardul Revoluției va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului.
O altă clinică a Spitalului Municipal Timișoara pentru care Primăria a construit o clădire nouă este Clinica de Balneologie, unde este reabilitată și clădirea existentă. Investiția va fi transferată pe noul program european, în urma votului de astăzi al Consiliului Local. Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. În prezent, constructorul se concentrează în zona bazinului, unde sunt montate instalațiile necesare pentru punerea în funcțiune.
Referindu-se la votul de aprobare și de situația clinicii ORL, primarul Dominic Fritz a vorbit despre un clan și de greutățile de acces spre șantier.
„Ambele clinici – și cea ORL și Balneo – sunt investiții strategice pentru sănătatea timișorenilor. Nu au fost șantiere ușoare. La ORL am avut o situație halucinantă, când membrii unui clan care are una din vilele de lângă noua clinică, ne-au blocat accesul în șantier și ne-au cerut 200.000 euro ca să lase constructorul să intre. Nu am cedat acestui șantaj și am mers în instanță unde am câștigat, și cu un executor judecătoresc am putut intra pe terenul primăriei. Acum cele două clinici sunt foarte aproape de finalizare și mă bucur că vom acoperi o parte din aceste investiții din fonduri europene”, a anunțat primarul Dominic Fritz.
În urma votului pozitiv de astăzi din Consiliul Local, ambele investiții vor fi finanțate prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027 pentru lucrările efectuate în acest an. Este vorba de finanțări pentru echipamente și dotări, în valoare de 5.693.090,12 lei (inclusiv TVA) pentru Clinica ORL și de 509.580,76 lei (inclusiv TVA) pentru Clinica de Balneologie.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…
După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…
În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…