Eveniment

Provocările de securitate din Balcani vor fi dezbătute la Timișoara, în cadrul conferinței de specialitate organizate de Universitatea de Vest

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu New Strategy Center, organizează a opta ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”. Evenimentul are loc pe 7 iunie și va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate, dar și oportunitățile de dezvoltare din regiunea Balcanilor.

Agenda dezbaterilor se concentrează pe provocări de securitate actuale în regiunea Balcanilor, avându-se în vedere și contextul dificil al războiului din Ucraina, procesul de extindere al NATO și UE în regiunea Balcanilor, securitatea economică și prosperitatea regională. Anul acesta vom acorda atenție în mod special temei impactului dezvoltării inteligenței artificiale, inclusiv impactul asupra tehnologiilor disruptive în actualul cadru provocator de securitate.

Organizată la Complexul Senator din Timișoara, conferința va reuni oficiali, experți, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului academic și privat.

„Regiunea Balcanilor continuă să fie un spațiu de importanță crucială pentru securitatea europeană, iar provocările cu care se confruntă zona au devenit tot mai acute în ultimii ani. Plecând de la această premisă, Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center au decis să organizeze începând cu anul 2017 o dezbatere de anvergură la Timișoara. Scopul principal al acestei inițiative este de a sublinia legăturile istorice ale capitalei Banatului cu regiunea Balcanilor și de a evidenția importanța vitală a acestei zone pentru securitatea României.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

34 de minute ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

13 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

14 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

14 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

18 ore ago