Primăria Timişoara

Se caută asociații de proprietari interesate de eficientizarea energetică a blocurilor

Primăria Timișoara caută doritori pentru a participa la programul de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale, finanțat prin Programul Regional Vest. Sunt vizate blocurile din mai multe cartiere din partea de nord a orașului.

Primăria Timișoara va depune o nouă tranșă de cereri de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027 prin care Timișoara, în calitate de municipiu reședință de județ, are o alocare distinctă de 10.115.229 euro, adică 50.326.298 lei.

Aria de intervenție pentru acest apel de proiecte cuprinde blocurile situate între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii și Calea Torontalului. Se urmărește o dezvoltare integrată în zonă, ținând cont și de celelalte proiecte de regenerare urbană și investiții finanțate fie din fonduri nerambursabile, fie din bugetul local care se derulează în cartier. 

Asociațiile de proprietari din zona Dacia mai au timp până în 30 iunie  2024 pentru a trimite documentele necesare pentru includerea în acest program: Solicitarea Asociației în vederea mandatarii UAT Municipiul Timișoara; Hotărârea Adunării Generale a proprietarilor și anexele; Lista proprietarilor și destinația spațiilor din bloc; Fișa tehnică a blocului de locuințe.

Finanțarea acoperă reabilitarea termică a clădirilor (fațadă, pereți, planșeu, tâmplărie), îmbunătățirea instalațiilor, implementarea de surse regenerabile de energie și alte măsuri conexe necesare proiectului.

Până la 30 iunie 2024, asociațiile de proprietari pot transmite actele prin e-mail la adresa primariatm@primariatm.ro sau le pot depune la ghișeu (Camera 12 a primăriei).

Condițiile de eligibilitate pentru asociațiile de proprietari sunt prevăzute în Ghidul Solicitantului, care poate fi consultat aici: https://servicii.primariatm.ro/reabilitare-termica-locuinte

În cazul în care asociația de proprietari nu îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute în Ghidul Solicitantului de Finanțare Eficiență Energetică – Clădiri Rezidențiale, aceasta va rămâne în Baza de date a primăriei,  urmând a fi identificate alte surse de finanțare pentru lucrările de creștere a eficienței energetice.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 14 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 14.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

8 minute ago

OPC a închis temporar un restaurant din Timișoara. În pod avea amenajate camere de cazare, pline cu ploșnițe/FOTO

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  (CJPC) Timiș în colaborare cu IPJ Timiș au organizat un…

15 ore ago

Alegerile locale de duminică au fost contestate în 28 de secții într-o singură plângere. Solicitarea a fost respinsă.

REPER, prin filiala Timiș, a contestat modul în care a fost realizat procesul de votare…

15 ore ago

Dominic Fritz solicită renumărarea voturilor acolo unde au apărut dovezi de fraudă: “Miza acestor zile este viitorul democraţiei româneşti”

Proaspăt reales primar al Timişoarei, Dominic Fritz a făcut un apel ferm către autorităţi pentru…

16 ore ago

Primăria Timișoara a mai amenajat 44 de locuri de parcare/FOTO

Municipalitatea timișoreană a bifat operațiunea de amenajare a unei noi parcări, în zona Lipovei. Pe…

16 ore ago

Să fie padel! Să fie spectacol! Aproape 150 de sportivi la o nouă etapă internaţională a Circuitului Profesionist din România

Cei mai buni jucători de padel din România, alături de sportivi din alte cinci țări,…

18 ore ago