Timp liber

STPT organizează mai multe evenimente menite să aducă zâmbete copiilor pe 1 Iunie

Ziua Internațională a Copilului alături de Societatea de Transport Public Timișoara va fi o sărbătoare a bucuriei și a creativității. Sunt organizate evenimente atât sâmbătă, 1 Iunie, dar şi duminică.

Ziua Internațională a Copilului este un prilej minunat de a celebra inocența și bucuria celor mici. În acest an, Societatea de Transport Public Timișoara (S.T.P.T.) a pregătit un program variat și captivant, destinat să aducă zâmbetele pe fețele copiilor și să ofere momente de neuitat alături de întreaga familie.

Societatea de Transport Public Timișoara vă așteaptă la:

Cupa S.T.P.T. „1 iunie”, Ediția 1 la fotbal
Prima activitate din această zi specială este Cupa S.T.P.T. „1 iunie” la fotbal, un turneu dedicat copiilor din grupa de vârstă 2012. Desfășurat la Baza sportivă Electrica, turneul începe la ora 09:00 și se încheie la ora 14:00. Acest eveniment sportiv nu este doar o competiție, ci și o ocazie pentru copii de a învăța valori importante precum fair-play-ul, spiritul de echipă și perseverența. Încurajând micii fotbaliști, comunitatea le oferă un mediu sănătos și pozitiv pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a-și face noi prieteni.

Distracție în Parcul Copiilor
De la ora 10:00 la 13:00, Parcul Copiilor devine centrul distracției. Aici, echipa S.T.P.T. organizează activități variate și un concurs cu premii, menite să aducă bucurie și să stimuleze creativitatea copiilor. Aceste activități sunt esențiale pentru dezvoltarea lor socială și emoțională, oferindu-le o pauză de la rutina zilnică și o șansă de a explora noi interese și talente.

Plimbări cu Vaporașul
Plimbările cu vaporașul, începând de la ora 10:00, sunt un alt punct de atracție major. Cu îmbarcări și debarcări din stațiile Parcul Copiilor și Catedrala Mitropolitană, aceste plimbări sunt gratuite pentru copii, oferindu-le o experiență de neuitat pe apă. Această activitate nu doar că le oferă copiilor o aventură inedită, dar și o oportunitate de a descoperi frumusețea naturală a orașului lor dintr-o perspectivă nouă.

Concert Harpa din Tramvai
La ora 10:30, magia muzicii prinde viață în Tramvaiul Platforma din Piața Unirii, unde harpistele Rebeca Cornea și Ana Maria Frent susțin un recital pentru copii. Acest eveniment unic transformă un mijloc de transport cotidian într-o scenă de concert, aducând muzica clasică mai aproape de tânăra generație și stimulându-le interesul pentru artele frumoase.

Spectacol Sunetul Muzicii
La ora 12:00, același tramvai devine gazda spectacolului „Sunetul Muzicii”, organizat în parteneriat cu Opera Națională Română Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara. Acest eveniment nu doar că celebrează Ziua Copilului, dar marchează și aniversarea de 80 de ani a unei instituții de învățământ de prestigiu. Spectacolul combină muzica și teatrul într-o prezentare captivantă care promite să încânte și să inspire publicul de toate vârstele.

Concert de chitară BegaArt
Seara de sâmbătă, de la ora 19:00, aduce un alt moment muzical deosebit: concertul de chitară BegaArt. Organizată tot în Tramvaiul Platforma din Piața Unirii, această seară muzicală este perfectă pentru întreaga familie, oferind o experiență relaxantă și plăcută pentru a încheia ziua într-o notă armonioasă.

Activități creative în Tramvaiul Turistic
Duminică, 2 iunie, la ora 11:00, copiii au ocazia să-și exprime creativitatea în Tramvaiul Turistic. În colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, această activitate oferă un mediu stimulant unde copiii pot explora și dezvolta diverse abilități artistice.

Programul variat și captivant organizat de S.T.P.T. pentru Ziua Copilului reflectă importanța acordată de comunitatea locală dezvoltării armonioase a celor mici. Fiecare activitate este gândită să stimuleze creativitatea, să încurajeze socializarea și să aducă zâmbete pe fețele copiilor. Astfel de inițiative nu doar că marchează o zi specială, dar construiesc și amintiri de neuitat pentru generațiile viitoare. Într-o lume în continuă schimbare, astfel de momente de bucurie și conectare umană sunt neprețuite, evidențiind importanța de a celebra copilăria în toată frumusețea ei.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

11 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

13 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

17 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago