Consiliul Judeţean Timiş

Constructorul a finalizat lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia/FOTO

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte lansate de Consiliul Județean Timiș, cel al bazinului de înot acoperit de la Jimbolia, a fost finalizat. În perioada viitoare demarează procedura de recepție. 

Realizat cu bani de la CJT și de la bugetul național, o investiție de 14 milioane de lei, bazinul va avea atât rol didactic, dar și de practicat sport de masă. 

Urmează acum etapa în care consilierii județeni vor aproba un regulament de funcționare, iar ulterior predarea în administrare către Primăria Jimbolia. 

Proiect pilot la nivel județean, bazinul reprezintă un pas important pentru comunitatea din vestul județului, oferind o facilitate modernă pentru practicarea înotului, indiferent de sezon. Programul ar urma sa fie implementat și în alte localități,existând cereri în acest sens de la Gătaia și Sânnicolau Mare. 

Bazinul are o lungime de 25 de metri și dispune de cinci culoare, fiecare având 2,5 metri lățime. De asemenea, sunt amenajate vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații pentru birouri. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, iar acesta va fi utilizat atât de elevi, cât și de cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ.

Investiția totală în acest proiect se ridică la peste 14 milioane de lei, din care 5 milioane de lei provin din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar restul de 9 milioane de lei au fost asigurate de la bugetul de stat.

Locuitorii din vestul județului Timiș vor avea un bazin de înot performant în care vor putea practica acest sport fie pentru relaxare, fie pentru performanță. Inaugurăm astăzi la Jimbolia bazinul acesta de înot didactic, care va fi deschis atât pentru copii, cât și pentru ceilalți care doresc să practice acest sport în timpul liber. În această clădire, care este un proiect pilot la nivel județean, avem un bazin de 25 de metri cu cinci culoare. Avem spații pentru o zonă de fitness, pentru zone de birouri, vestiare, dușuri, grupuri sanitare și în jur o zonă în care primăria poate amenaja alte elemente conexe acestui bazin de înot. Este o investiție realizată din fondurile aflate la dispoziția Consiliului Județean, în valoare de aproximativ patru milioane de lei, la care se adaugă o finanțare de nouă milioane de lei din bugetul de stat. În perioada următoare, după ce se vor finaliza probele, ne vom întâlni cu colegii de la Primăria Jimbolia să analizăm variantele de operaționalizare în cel mai scurt timp a acestui element de infrastructură sportivă.  Bazinul are o capacitate de 65 de persoane”, a declarat luni, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, după ce a vizitat bazinul. 

O asemenea facilitate destinată comunității era absolut necesară.

Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot. Dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Asemenea facilități sunt acum extrem de restrânse în afara marilor orașe, ceea ce implică naveta pentru mulți timișeni sau chiar renunțarea la practicarea unor sporturi. Vrem să oferim tuturor un nivel de trai ridicat, condiții și facilități moderne, indiferent de unde locuiesc”, a mai declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul a fost demarat în timpul mandatului lui Călin Dobra și a fost dus la sfârșit în timpul actului mandat. 

Executant a fost societatea JDA CONSULT, în asociere cu VAST INKOMEN și CIV GROUP. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Fără Blaga şi Buşoi! Primarii liberali se revoltă împotriva actualei conduceri interimare a PNL Timiş

Primarii PNL din Timiş au avut o nouă întâlnire, de această dată fiind invitaţi edili…

40 de minute ago

Azi se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din Timişoara

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a oraşului, Colterm va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 1 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 01.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Performanţă deosebită pentru Natalia Semeniciuc. Eleva de la LPS Banatul, aur la Europenele de box, juniori

Natalia Semeniciuc, elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara,…

12 ore ago

De luni se stropesc cu apă străzile din Timișoara

După finalizarea operațiunilor de spălare derulată pe 104 de străzi, Primăria Timișoara demarează programul de…

19 ore ago

Primăria Timișoara lucrează la un nou grafic de circulație pentru transportul în comun

Primăria Timișoara lucrează la un nou program de circulație a mijloacelor de transport în comun,…

19 ore ago