Social

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile de circulație, sunt valabile pentru perioada 21-22 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele la care se aplică avertizarea de cod portocaliu, printre care se află și județul Timiș.

Măsura este instituită pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

În acest context, polițiștii rutieri au luat măsuri specifice pentru respectarea restricțiilor și adresarea de recomandări conducătorilor auto.

Excepție fac vehiculele de transport de persoane, funerare și poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transportul pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări de vehicule avariate, transporturile pentru distribuire de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare, transporturile de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, sunt exceptate vehiculele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și cele aparținând antreprenorilor sau constructorilor cu care aceasta are încheiate contracte de execuție lucrări, aflate în derulare.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier.

De asemenea, se recomandă tuturor șoferilor să manifeste prudență în condus, să respecte regulile rutiere, precum și recomandările autorităților pe timp de caniculă.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!

Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu…

4 ore ago

Viitoarea echipă de la conducerea CJ Timiş s-a închegat. PSD trebuie să reînfiinţeze un post desfiinţat de… PSD

Nu a fost stabilit oficial, dar Alin Popoviciu (PNL) şi Alexandru Iovescu (PSD) vor fi…

5 ore ago

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza…

8 ore ago

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte…

8 ore ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

8 ore ago