Primăria Timişoara

La Timișoara au loc mai multe acțiuni de deratizare și dezinsecție, aeriene și terestre

Primăria Municipiului Timișoara anunță că în perioada 1-14 iulie 2024, între orele 9:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100  facegr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Operațiunea face parte din demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public al orașului, în luna iulie. 

Substanța folosită pentru deratizare este avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Măsura are scopul de a controla și reduce populația de rozătoare, prevenind astfel răspândirea bolilor și menținerea unui 

Între 1-7 iulie 2024, în intervalul orar 22:00 – 06:00, se va desfășura și acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin) pentru combaterea țânțarilor adulți, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent, și VECTOBAC WG (substanță activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg produs în 10 L/apă.

Tot în perioada amintită, între orele 05:30 și 09:30, se vor efectua servicii de dezinsecție aeriană, pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă. 

Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Aceasta este a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.

Recomandări pentru cetățeni

”Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să își protejeze stupii prin scoaterea acestora în afara ariei de stropire”, a anunțat primăria.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, perioadele de desfășurare a serviciilor de deratizare și dezinsecție vor fi decalate.Prin aceste acțiuni, Primăria Municipiului Timișoara își reafirmă angajamentul pentru asigurarea sănătății publice și bunăstării locuitorilor săi. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!

Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu…

4 ore ago

Viitoarea echipă de la conducerea CJ Timiş s-a închegat. PSD trebuie să reînfiinţeze un post desfiinţat de… PSD

Nu a fost stabilit oficial, dar Alin Popoviciu (PNL) şi Alexandru Iovescu (PSD) vor fi…

5 ore ago

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza…

8 ore ago

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte…

8 ore ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

8 ore ago