Primăria Timişoara

La Timișoara se lansează o nouă serie de tratamente împotriva țânțarilor

În perioada 17 – 22 iunie, la Timișoara continuă seria tratamentelor de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. În funcție de condițiile meteo, tratamentele vor fi efectuate dimineața, între orele 6-10. şi seara între orele 17-21.

Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara, și se va insista în zonele parcurilor,  locurilor de joacă,  malurilor Begăi și bălților. Se recomandă apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

”Facem apel la cetățeni să coopereze și să respecte recomandările pentru a maximiza eficiența acestei campanii. Reamintim că proprietarilor le revine responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor”, transmit cei de la Primăria Timișoara.

Aceasta este deja a treia campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon. Primăria Timișoara a organizat în luna mai o acțiune de dezinsecție terestră și aeriană, iar la începutul lunii în curs, a mai avut loc o sesiune de dezinsecție terestră,  pentru rezultate mai bune în combaterea țânțarilor și a altor insecte dăunătoare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Kelby Kramer, al treilea transfer al verii

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara a mai perfectat o mutare pentru sezonul viitor. Kelby Kramer…

3 minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Miercuri, 26 iunie, între orele 8-18 se vor executa două conectări de conducte la intersecțiile…

20 de minute ago

65 de milioane de lei pe zece ani. ADID Timiș caută operator de salubritate pentru zona Făget

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a lansat licitația pentru desemnarea unui nou operator…

2 ore ago

Primăria restricționează circulația rutieră pe mai multe străzi din oraș

Primăria Timișoara continuă lucrările de întreținere și reparare a drumurilor precum și a rețelelor de…

2 ore ago

Aeroportul Internațional Timișoara, în top III la transport aerian de marfă

Aeroportul Internațional Timișoara e pe locul III în ţară, când vorbim despre transportul aerian de…

2 ore ago

În cimitirul Rusu Șirianu se repune în funcțiune sistemul de iluminat

Angajaţii Horticultura au început lucrările la rețeaua electrică din Cimitirul Rusu Șirianu. Este primul pas…

4 ore ago