Sport

SCM USV joacă derbiul campionatului de rugby pe terenul lui Dinamo

Runda a VIII-a a Ligii de Rugby programează un duel tare chiar din deschidere. Echipa bănăţeană, lider al clasamentului, se deplasează la București, pentru partida cu Dinamo, campioana națională.

Meciul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 13.00, la stadionul Florea Dumitrache. La acest moment, echipa ce joacaă acasă în Ronaţ are 30 de puncte și conduce ierarhia, în vreme ce Dinamo se află pe locul al treilea, cu 25 de puncte.

„Ne dorim să rămânem pe primul loc și încercăm să facem un meci bun la Dinamo, să ne consolidăm poziția. Toate înfruntările cu Dinamo au fost foarte fizice și spun asta din ceea ce am simțit în teren. Am jucat circa 60 minute în finala Cupei, când am fost comoționat la o ciocnire, iar la al doilea meci am jucat evoluat mai puțin. Am fost și anul trecut pe locul întâi, am început tare și după aceea, spre sfârșit nu am mers chiar așa bine. Am tras învățăminte și vrem să schimbăm lucrurile anul acesta, ne dorim trofee”, spune „închizătorul” Robert Murariu.

Meciul poate fi urmărit la TVR Sport.

XV-le de start al liderului arată astfel: Chiriac, Căpățînă, Mosese – Neculau (căpitan), Onsando – Ser, Kalmakhelidze – Feoefaaki – Rupanu, Plai – Bucur, Tiqe – Jgerenaia, Manumua – Simionescu. Rezerve: Vasilovici, Sikote, Taruș, Murariu, Altinok, Jipa, Shennan, Ștețco.

SCM USV Timișoara are o indisponibilitate importantă pentru acest joc. Este vorba despre Lucian Mureșan, accidentat etapa precedentă, în înfruntarea cu CSU Elbi Cluj-Napoca.

În tur, Dinamo s-a impus la Timișoara, cu 29-27, partidă a cărei parte secundă a avut o desfășurare stranie, arbitrajul lui Cristian Şerban, poreclit Oaie lăsând de dorit.

După această etapă, campionatul se întrerupe vreme de două luni, pentru acțiunile echipei naționale, inclusiv două partide pe continentul nord-american.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

50 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

13 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

19 ore ago