Social

STPT demontează mai multe dezinformări cu iz electoral

Reprezentanţii Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au reacţionat în urma apariției, în ultima perioadă, în presa locală și la Antena 3 a unor știri considerate false de cei din companie, ştiri legate de situația financiară și de drepturile salariale ale angajaților.

Cei din societatea de transport afirmă că, potrivit ultimului audit financiar desfășurat la STPT  și a declarațiilor financiare depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, compania a înregistrat pentru anul 2023, un plus de aproximativ 1,5 milioane de lei.

“Reiterăm faptul că STPT este un operator de transport și decontările se realizează în baza unui preț unitar/km, neexistând subvenții acordate STPT și, totodată, prețul unitar/km practicat de societate este sub media pe țară a prețului decontat de ceilalți operatori de profil. Referitor la drepturile salariale, subliniem că, de mai bine de 1 an și jumătate, termenul legal de plată a acestora, prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă se respectă fără întârzieri. Referitor la informația legată de intenția STPT de a retrage tramvaiele Bozankaya din circulație, afirmăm cu fermitate că aceasta este FALSĂ, cum de altfel a fost falsă și informația legată de deraierea unui tramvai Bozankaya în bucla din Calea Bogdăneștior, la data de 07.06.2024. În prezent, toate tramvaiele Bozankaya beneficiază de un lanț de aprovizionare bine pus la punct, care asigură disponibilitatea pieselor de schimb necesare pentru întreținere și reparații. Afirmațiile conform cărora tramvaiele vor fi retrase din circulație din lipsa pieselor nu sunt întemeiate”, transmit reprezentanţii STPT

Ei afirmă că, în conformitate cu cartea tehnică și a manualului de întreținere a fiecărui mijloc de transport. întreținerile și reviziile se realizează astfel încât “siguranța în circulație și în exploatare să fie asigurate permanent”.

“Este și cazul tramvaielor Bozankaya care sunt supuse periodic reviziilor și întreținerii în funcție de kilometrii parcurși și de specificațiile manualului de întreținere. Alături de echipa de întreținere a S.T.P.T. se află non-stop o echipă de tehnicieni ai producătorului de tramvaie turc, care oferă sprijin și asistență în permanență pentru toate lucrările de întreținere și reparații ale tramvaielor Bozankaya. Bandajele de la toate tipurile de tramvaie din parcul STPT se rectifică pe un strung existent în cadrul societății, inclusiv bandajele tramvaielor turcești, neexistând niciun motiv de a vehicula informații false în presa locală legate de imposibilitatea derulării acestei activități la nivel intern. Bineințeles că ne dorim echipamente performante și utilaje de ultimă generație pentru întreținerea mijloacelor de transport ale societății și suntem siguri că montarea strungului de rectificare a bandajelor se va realiza cu succes în următoarea perioadă. Publicarea de știri și informații false produc deservicii publicului călător și companiei STPT. Pentru a evita diseminarea, intenționată sau nu, a acestora suntem deschiși la orice solicitare din partea mass-media pentru a oferi informații și lămuriri despre activitatea STPT”, au mai transmis reprezentanţii societăţii de transport în comun.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

52 de minute ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

2 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

4 ore ago

Val de căldură şi în weekend, dar şi posibile furtuni în Timişoara

Vremea va rămâne deosebit de caldă şi în acest weekend, dar în unele regiuni, după…

4 ore ago

Afaceri locale de succes și transferul spre generațiile tinere/FOTO

Trei companii de succes din Vestul țării au luat parte la workshopul cu tema „Transferul…

4 ore ago

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de…

18 ore ago