Economic

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția celor interesați de a vedea Timișoara din altă perspectivă, de către organizatorii FLIGHT Festival.

 FLIGHT Hidden Treasures eveniment atașat festivalului cu același nume, e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului. Iar aceasta se realizează cu ajutorul unor călătorii organizate cu un autobiz de tip double decker, autobuzul supraetajat FLIGHT asemănător celor care circulă pe străzile Londrei. În acest an, în acesta au urcat peste 1500 de persoane, copii, tineri sau adulți, români străini deopotrivă. 

Cele șase tururile ghidate curatoriate de Adriana Babeți s-au dovedit de succes, datorită informațiilor inedite pe care doamna profesor le împărtășește de fiecare dată, prin care reușește să surprindă și să reconecteze cetățenii cu orașul și să îi facă să-l iubească. 

După ce turul s-a încheiat a avut loc o prezentare, iar mai apoi o sesiune de discuții despre importanța patrimoniului, despre asemănările arhitecturale dintre România și Ucraina și despre modul în care războiul a afectat patrimoniul Ucrainei. 

Un mare succes au avut și cele 3 party-uri Timișoara by Night, petreceri la care au dansat pe muzica Dj-ilor, dar au și admirat orașul în nocturnă, peste 250 de festivalieri. 

Timp de două săptămâni, bus-ul FLIGHT a făcut 40 de tururi, iar perspectiva orașului din autobus a delectat peste 1000 de persoane, care au descoperit elemente autentice, care nu țin neaparat de profilul turistic, ci mai degrabă de identitatea reală a orașului. 

Proiectul FLIGHT Hidden Treasures II s-a încheiat cu o dezbatere despre necesitatea, dar și dorința timișorenilor de a-și cunoște orașul, dar și depre felul în care reușim să facem din Timișoara un ”acasă” pentru ucrainienii care locuiesc acum aici.  

Parteneri au fost Universitatea de Vest din Timișoara, FAINA UA, OSUT

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

6 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

7 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

8 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

11 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

11 ore ago