Economic

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția celor interesați de a vedea Timișoara din altă perspectivă, de către organizatorii FLIGHT Festival.

 FLIGHT Hidden Treasures eveniment atașat festivalului cu același nume, e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului. Iar aceasta se realizează cu ajutorul unor călătorii organizate cu un autobiz de tip double decker, autobuzul supraetajat FLIGHT asemănător celor care circulă pe străzile Londrei. În acest an, în acesta au urcat peste 1500 de persoane, copii, tineri sau adulți, români străini deopotrivă. 

Cele șase tururile ghidate curatoriate de Adriana Babeți s-au dovedit de succes, datorită informațiilor inedite pe care doamna profesor le împărtășește de fiecare dată, prin care reușește să surprindă și să reconecteze cetățenii cu orașul și să îi facă să-l iubească. 

După ce turul s-a încheiat a avut loc o prezentare, iar mai apoi o sesiune de discuții despre importanța patrimoniului, despre asemănările arhitecturale dintre România și Ucraina și despre modul în care războiul a afectat patrimoniul Ucrainei. 

Un mare succes au avut și cele 3 party-uri Timișoara by Night, petreceri la care au dansat pe muzica Dj-ilor, dar au și admirat orașul în nocturnă, peste 250 de festivalieri. 

Timp de două săptămâni, bus-ul FLIGHT a făcut 40 de tururi, iar perspectiva orașului din autobus a delectat peste 1000 de persoane, care au descoperit elemente autentice, care nu țin neaparat de profilul turistic, ci mai degrabă de identitatea reală a orașului. 

Proiectul FLIGHT Hidden Treasures II s-a încheiat cu o dezbatere despre necesitatea, dar și dorința timișorenilor de a-și cunoște orașul, dar și depre felul în care reușim să facem din Timișoara un ”acasă” pentru ucrainienii care locuiesc acum aici.  

Parteneri au fost Universitatea de Vest din Timișoara, FAINA UA, OSUT

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

35 de minute ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

O oră ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

2 ore ago

Românii îşi doresc un preşedinte independent politic. Sondaj INSCOP

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, peste…

4 ore ago

Urmează cea de-a treia campanie de preluare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer organizată de RETIM împreună cu ADID Timiș

Deșeurile periculoase din menajer sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană! Acestea…

5 ore ago

Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara

Licitația de 33 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente IT și digitale pentru…

5 ore ago