Economic

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția celor interesați de a vedea Timișoara din altă perspectivă, de către organizatorii FLIGHT Festival.

 FLIGHT Hidden Treasures eveniment atașat festivalului cu același nume, e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului. Iar aceasta se realizează cu ajutorul unor călătorii organizate cu un autobiz de tip double decker, autobuzul supraetajat FLIGHT asemănător celor care circulă pe străzile Londrei. În acest an, în acesta au urcat peste 1500 de persoane, copii, tineri sau adulți, români străini deopotrivă. 

Cele șase tururile ghidate curatoriate de Adriana Babeți s-au dovedit de succes, datorită informațiilor inedite pe care doamna profesor le împărtășește de fiecare dată, prin care reușește să surprindă și să reconecteze cetățenii cu orașul și să îi facă să-l iubească. 

După ce turul s-a încheiat a avut loc o prezentare, iar mai apoi o sesiune de discuții despre importanța patrimoniului, despre asemănările arhitecturale dintre România și Ucraina și despre modul în care războiul a afectat patrimoniul Ucrainei. 

Un mare succes au avut și cele 3 party-uri Timișoara by Night, petreceri la care au dansat pe muzica Dj-ilor, dar au și admirat orașul în nocturnă, peste 250 de festivalieri. 

Timp de două săptămâni, bus-ul FLIGHT a făcut 40 de tururi, iar perspectiva orașului din autobus a delectat peste 1000 de persoane, care au descoperit elemente autentice, care nu țin neaparat de profilul turistic, ci mai degrabă de identitatea reală a orașului. 

Proiectul FLIGHT Hidden Treasures II s-a încheiat cu o dezbatere despre necesitatea, dar și dorința timișorenilor de a-și cunoște orașul, dar și depre felul în care reușim să facem din Timișoara un ”acasă” pentru ucrainienii care locuiesc acum aici.  

Parteneri au fost Universitatea de Vest din Timișoara, FAINA UA, OSUT

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

9 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

13 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

14 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

14 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

14 ore ago