Social

4 lucruri pe care nu le știi despre laptopuri și calculatoare

Chiar dacă folosirea calculatoarelor și a laptopurilor a devenit ceva firesc, tot mai există informații pe care poate că nu le știi încă despre calculatoare și despre laptopuri, cum ar fi un Asus Vivobook sau un orice alt tip de laptop.

Dacă atunci când au fost inventate, calculatoarele nu erau folosite de către oameni la ei acasă, ci doar în cadrul instituțiilor, astăzi acest lucru nu mai este valabil. Aproape oricine deține în zilele noastre un laptop sau un calculator pe care îl folosește fie să își îndeplinească sarcinile de la locul de muncă, fie să asculte muzică, să vizioneze filme și seriale sau să se joace diverse jocuri pe calculator sau pe un laptop pentru gaming Asus sau orice alt tip de laptop.

4 lucruri pe care nu le știi despre laptopuri și calculatoare

Te invităm să afli cele mai interesante patru curiozități pe care poate că nu le știi despre dispozitivele pe care le folosim extrem de des în viața de zi cu zi.

1.Primul laptop a fost inventat în anii ‘70

Poate că vei fi surprins să afli că primul laptop care a fost inventat vreodată nu este o invenție atât de recentă. Primul laptop inventat și lansat în lume au fost un model de laptop care cântărea aproximativ 20 kg, avea un ecran care măsura 7 inch, 128 KB de memorie și a apărut în anul 1976. Iată deci că laptopurile au o tradiție de aproximativ 60 de ani. Așadar, data viitoare când îți vei cumpăra un Asus Vivobook sau orice alt tip de laptop, cu siguranță îți vei aminti că istoria acestora este destul de mare.

2.Primul calculator apare în anii ‘30

Și pentru că îți povesteam că vom vorbi în acest material și despre calculatoare, nu doar despre laptopuri, este vremea să vorbim și despre apariția primului calculator. Ei bine, primul calculator din istorie a fost proiectat și lansat în anul 1939, de către John Vincent Atanasoff și Clifford E. Berry. Sigur că este o invenție cu o istorie ceva mai amplă decât a laptopurilor, așa cum era și firesc.

3.Inamicul principal al acestora este praful

În cazul în care te întrebai ce anume duce la defectarea calculatoarelor și a laptopurilor, fie că vorbim despre un Asus Vivobook sau orice alt fel de laptop sau calculator, avem răspunsuri. Nu este vorba nici despre suprasolicitare, nici despre o utilizare greșită sau necorespunzătoare, ci despre praf. Tocmai din acest motiv te sfătuim să cureți laptopul și calculatorul cât de des poți chiar și de câteva ori pe săptămână deoarece acumulările de praf pot strica iremediabil calculatorul sau mlaptopul tău. În ceea ce privește curățarea pe interior a laptopurilor și a calculatoarelor, în cazul în care nu te pricepi să faci acest lucru, îți recomandăm să apelezi la serviciile unor profesioniști pentru a te asigura că nu faci mai mult rău decât bine.

4.Sistemul de răcire este esențial pentru buna funcționare a calculatoarelor și a laptopurilor

Alături de grija pe care trebuie să o ai ca laptopul tău Asus Vivobook sau orice altfel de laptop sau de calculator ai avea, este important și să menții buna funcționare a sistemului de răcire. Calculatorul și laptopul tău au mare nevoie ca sistemul de răcire să funcționeze corect, așa că te sfătuim să-i acorzi atenția necesară. În cazul în care nu reușești să te descurci singur în ceea ce privește verificarea bunei funcționări a sistemului de răcire, este mai mult decât indicat să mergi la un service profesionist pentru a face aceste verificări.

Iată că există tot timpul informații interesante pe care le poți afla și explora ori de câte ori ești curios sau ai nevoie de câteva detalii în plus despre laptopul sau calcultorul tău. Asigură-te că ai grijă de ele pentru a fi pentru cât mai mult timp alături de tine și bucură-te de toate beneficiile pe care utilizarea acestora ți le poate aduce.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

57 de minute ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

2 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

3 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

3 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

3 ore ago

La UVT va avea loc o nouă ediție a Maratonului de Antreprenoriat

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…

4 ore ago