Sport

Alin Ionescu, noul coordonator al Centrului de Copii și Juniori de la Dumbrăviţa

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa a ajuns la un acord cu Alin Ionescu, pentru rolul de coordonator al Centrului de Copii și Juniori. El vine la Dumbrăvița cu o experiență de peste 20 de ani de muncă în sectorul juvenil, fiind unul dintre cei mai bine pregătiți antrenori de acest nivel din județul Timiș.

Născut la 9 iulie 1980 la Timișoara, Alin Ionescu lucrează în domeniul creșterii tinerilor fotbaliști încă din anul 2000, când a început să activeze la clubul Știința (AS Politehnica). Ulterior, fost antrenor la LPS Banatul Timișoara (2003-2004; 2011-2012), CSS Bega (2007-2009), CFR Timișoara (2010-2016), ASU Politehnica (2016-2023) și Ripensia Timișoara (2023-2024).

A fost în conducerea centrelor juvenile la mai multe cluburi din Timișoara, având și pe acest palier o experiență bogată. A fost coordonatorul Centrului de Copii și Juniori de la CFR Timișoara (2011-2016), Director de Academie la SSU Politehnica (2021-2022) și Manager Sportiv al Academiei Ripensia (2023-2024).

Este licențiat în Educație Fizică și Sport la facultatea de profil a Universității de Vest din Timișoara (2003) și a absolvit un Master în Management Sportiv, în cadrul Facultății de Științe Economice din cadrul UVT (2006).

În activitatea de antrenorat, a obținut licența UEFA B în 2006, urmată de licența UEFA A în 2008. A absolvit Director Academy Masterclass, Double Pass UEFA, în anul 2022.

Este profesor de Educație Fizică și Sport la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara.

„În primul rând, mulțumesc conducerii, pentru că a avut încredere în mine. Am venit la Dumbrăvița pentru a încerca, împreună cu oamenii de aici, să dezvoltăm cât mai mult Centrul de Copii și Juniori. Prin venirea mea, sper să aduc un plus de profesionalism în sectorul nostru juvenil. Îmi doresc să creștem cu toții, atât numeric, cât și calitativ. Ne propunem să funcționăm cât mai bine în două direcții: în primul rând, să satisfacem nevoia copiilor din Dumbrăvița de a juca fotbal și, în al doilea rând, pe partea de performanță, să formăm jucători cât mai buni, cât mai compleți, prin care, pe viitor, să alimentăm constant lotul primei echipe”, a declarat Alin Ionescu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago