Administratie

Colterm pierde în continuare clienți, dar în ritm mai scăzut. Compania de termoficare are gaz și cărbune destul

Societatea Colterm stă, în continuare, mai bine ca în anul precedent, la stocurile de combustibil, la începutul lunii iulie. Sistemul de termoficare centralizat pierde, în continuare clienți, deși la un ritm mai scăzut ca și în sezonul precedent.

În ceea ce privește cărbunele în stoc, acum la Colterm sunt 20.377 tone, față de 14.076 tone, în perioada similară a anului trecut. Pentru constituirea stocului necesar următorului sezon rece, sunt încheiate trei contracte aflate în derulare. La gaz sunt stocați 49.135 Mwh, înmagazinat în depozite subterane, față de 45.860 MWh – la începutul lunii iulie 2023, cu precizarea că și pentru gaz sunt încheiate trei contracte, care acoperă atât următorul sezon rece 2024/2025, cât și necesarul curent, pentru producerea apei calde.
În privința debranșărilor/deconectărilor de la sistemul centralizat de termoficare, trendul este, până în prezent, ușor descendent, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Au fost depuse 311 cereri de deconectare individuală, față de 469, la începutul lunii iulie 2023, și 33 de solicitări de debranșare (față de 34, în perioada similară a anului trecut). Din cele 33 de solicitări de blindare definitivă, 5 sunt case individuale, 12 sunt agenți economici și 16 sunt asociații de proprietari (blocuri) care însumează 144 de apartamente.
Societatea realizează în continuare numeroase activități de reparații.

De asemenea, continuăm lucrările de reparații și întreținere la CET Sud. În cursul lunii trecute, au fost efectuate reparații la morile de cărbune 1, 2, 3, 4 de la cazanul de abur CA 2 și au fost finalizare lucrări de revizii la morile aferente cazanului CA 1. Am bifat, totodată, și reparația evacuatorului de zgură și cenușă de la cazanul CA 3 și CA 2. În revizie au intrat și benzile de cărbune, dar și mașinile de cărbune 1 și 2, de de 1200 t/h, precum și transformatoarele și stațiile de 6 KV. Tot pe perioada de vară realizăm și lucrări de recirculare a apei calde, pe o lungime de 2000 de metri de rețea. Până în prezent, au fost finalizate recirculări pe străzile Diana, Răsăritului, R. Răduleț și Verde, Lunei, Rachetei, D. Coresi, Ștefan Octavian Iosif, L. Georgevic, totalizând 804 de metri. În perioada următoare sunt planificate lucrări similare pe străzile: V. Balmuș, bv. Sudului, Sănătății, Reg. 6 Artilerie Grea, Musicescu, I. Mincu, Lirei. Recircularile au rolul de a îmbunătăți parametri de furnizare a apei calde, astfel că punerea lor în funcțiune crește gradul de confort și reduce costurile pentru abonații deserviți”, a mai anunțat Colterm.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eșec dureros pe terenul Rapidului, la o singură posesie

Echilibru a fost cuvântul de ordine al partidei din etapa a III-a din sezonul regular…

4 minute ago

„Jazz și viață socială în comunism”. Expoziție multimedia

„Arhiva de Sunet”, o inițiativă independentă care sondează relația dintre muzică și societate, vă invită…

19 minute ago

Nu va faceţi program weekend-ul următor! Se întoace mult aşteptatul Festival al Papricaşului de la Buziaş

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen…

43 de minute ago

Liga 3. Peciu bate la Arad și rămâne prima, victorii și pentru Poli și Ghiroda, eșec neașteptat pentru Șag

Etapa a VI-a din C9 a fost una a vizitatorilor. Oaspeții au câștigat patru din…

O oră ago

Bombă din debut! Lugojencele s-au impus pe terenul campioanei

După o vară cu multe schimbări și un început de toamnă în încercarea de a…

O oră ago

Tulburare schizoidă la PNL în aşteptarea lui Rareş Bogdan făcând campanie electorală lui Ciolacu.

„Coaliția este ruptă, din punctul meu de vedere, noi administrăm în momentul de față guvernarea,…

2 ore ago