Sport

Concurenţă mare pe numărul 10 la echipa de rugby. Un tânăr de perspectivă a semnat cu Timişoara

SCM USV Timişoara s-a fortificat în compartimentul mijlocașilor. Unul dintre liderii generațiilor juvenile ale României, David Bălan, se antrenează alături de Leii Timișoarei.

David și-a pus semnătura pe un contract valabil până la finalul anului 2026. Născut la 15 aprilie 2005, el a început rugbi-ul la CSS Gura Humorului și apoi a trecut la LPS Suceava.

Bălan joacă pe postul de uvertură și este campion național U20 en titre, cu LPS Suceava. Echipa sa a învins combinata Rapid-CT Golescu, cu 23-22, în finala jucată pe stadionul Arcul de Triumf, în primăvara acestui an, meci în care a marcat zece puncte.

„L-am văzut pe viu în acea finală, cu o lovitură transformată de la 50 de metri și cu o alta de la 55 de metri aproape de a fi transformată și aceasta. Mi-a plăcut foarte mult, i l-am propus antrenorului și așa s-a ajuns la acest transfer”, a spus Dănuț Borzaș, manager SCM USV Timișoara.

Noul jucător al echipei viola și-a început cariera și la seniori, pentru RC Gura Humorului, a treia clasată din liga secundă, Divizia Națională de Seniori (DNS). David Bălan (180 cm , 75 kg) a fost integralist în cele mai recente trei partide, reușind 15 puncte în jocul cu Sportul Studențesc. A jucat în șapte dintre cele opt meciuri ale echipei sale, în actuala ediție a DNS, având trei eseuri și șase transformări.

A jucat pentru naționale U18 (unde a fost căpitan) și U20 ale României și a fost convocat și la lotul național de seniori, de rugby în 7.

Aşadar, lupta pentru numărul 10 va fi intensă. Acolo joacă Daniel Plai, venit de la Steaua şi deja experimentatul Dănuţ Jipa, iar la nevoie uvertură poate evolua şi centrul Alexandru Bucur. David Bălan va trebui astfel să pună serios umărul să prindă meciuri.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago