Sport

FRF a stabilit programul Ligii 2. Dumbrăviţa începe campionatul contra unei echipe nou-promovate

Federația Română de Fotbal a organizat miercuri, 17 iulie 2024, de la ora 14:00, cu aproape două săptămâni și jumătate înainte de startul noului sezon, tragerea la sorți pentru stabilirea programului jocurilor ediției regulare 2024-2025 a Ligii 2. Evenimentul a avut loc la Casa Fotbalului, în sala ”Ioan Chirilă”.

Noul sezon de Liga 2 este programat să înceapă în data de 3 august, însă nu este exclus să înceapă mai devreme cu o zi sau două, în funcție de cum decid deținătorii de drepturi tv să programeze meciurile pe care le vor televiza.

În sezonul 2024-2025 al campionatului Liga 2 vor evolua 22 de echipe în loc de 20, cum a fost în ultimele șapte ediții, conform unei decizii luate în data de 13 iulie 2023 de către Comitetul Executiv al FRF.

Prima fază a competiţiei va consta într-un sezon regular, la care vor participa toate cele 22 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 21 etape. A doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul SuperLigii.

În play-out vor participa celelalte 16 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte opt echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19 și 22 iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20 și 21.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi șapte meciuri pentru fiecare echipă.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 7 şi 8, în timp ce ocupantele locului 6 din fiecare grupă vor juca un meci de baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2.

CSC Dumbrăviţa va începe pe teren propriu actualul sezon şi va primi replica unei nou-promovate, Metalul Buzău. Cealaltă reprezentantă a Banatului, CSM Reşiţa va juca şi ea acasă, dar cu o retrogradată din Liga 1, FCU Craiova.

Programul primei runde:

CSM Reșița – FCU Craiova FC
CSC Dumbrăvița – Metalul Buzău
Steaua – Campionii FC Argeș
CSM Focșani – AFC Câmpulung Muscel
FC Bihor Oradea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul Piatra Neamț
CSM Slatina – FC Voluntari
Concordia Chiajna – CS Afumați
CS Mioveni – Unirea Ungheni
Corvinul Hunedoara – CSC Șelimbăr
Metaloglobus București – Chindia Târgoviște

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Liga 3. Victorii pentru Șag și Peciu, eșecuri pentru Politehnica, Ghiroda și Periam

După 3 etape în Seia 9 a Ligii a 3-a este clar că nu sunt…

59 de minute ago

Abonamentul de gospodar

Primăria Timișoara a anunțat că a găsit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș…

4 ore ago

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

21 de ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

21 de ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

22 de ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

22 de ore ago